Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

WHO: omikron globalno predstavlja zelo visoko tveganje

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 29. 11. 2021 / 11:05
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2021 / 11:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
WHO: omikron globalno predstavlja zelo visoko tveganje
Sedež Svetovne zdravstvene organizacije v Ženevi FOTO: Wikipedia

WHO: omikron globalno predstavlja zelo visoko tveganje

Nova različica novega koronavirusa, imenovana omikron, predstavlja »zelo visoko« globalno tveganje s potencialno resnimi posledicami, so danes opozorili pri Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO).

Ob tem poudarjajo, poroča STA, da še vedno ni jasno, kako nalezljiva in nevarna je nova različica. WHO v izjavi za javnost opozarja, da se bo omikron verjetno razširil po vsem svetu, kar predstavlja »zelo visoko« globalno tveganje za porast okužb, kar bi lahko imelo »hude posledice« na nekaterih območjih.

Svetovna zdravstvena organizacija države poziva, naj pospešijo cepljenje proti koronavirusni bolezni za prednostne skupine in v pričakovanju povečanega števila okužb krepijo zdravstvene sisteme.

Svetovna zdravstvena organizacija zato države poziva, naj pospešijo cepljenje proti koronavirusni bolezni za prednostne skupine in v pričakovanju povečanega števila okužb krepijo zdravstvene sisteme. Če zaradi omikrona pride do še enega velikega porasta okužb z novim koronavirusom in porasta obolelih s koronavirusno boleznijo, »bodo posledice lahko hude«. WHO ob tem dodaja, da do danes sicer še niso poročali o smrtnih primerih, povezanih z različico omikron, kljub temu pa ostaja negotovost glede stopnje imunosti te različice na cepivo proti koronavirusni bolezni.

Po besedah izvedencev WHO bodo potrebne nadaljnje raziskave, da bi ugotovili, v kolikšni meri bi nova različica zaradi mutacij lahko zaobšla imunost, pridobljeno z razpoložljivimi cepivi. Prav tako še ni jasno, kakšno stopnjo imunosti na okužbo z omikronom razvije posameznik, ki se je pred tem okužil z drugo različico novega koronavirusa.

Ni še jasno, kakšno stopnjo imunosti na okužbo z omikronom razvije posameznik, ki se je pred tem okužil z drugo različico novega koronavirusa.

Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da naraščanje števila okužb lahko predstavlja velike zahteve za sisteme zdravstvenega varstva in lahko vodi do povečane obolevnosti in umrljivosti, vpliv na ranljive populacije pa bi bil zelo velik, predvsem v državah z nizko precepljenostjo.

Kupi v trgovini

Kje je Bog v času koronavirusa?
Družbena vprašanja
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh