Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velika noč pri Pedru Opeki na Madagaskarju [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 03. 04. 2024 / 13:46
Oznake: Maša, Praznik, Svet, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.04.2024 / 14:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Velika noč pri Pedru Opeki na Madagaskarju [VIDEO]
Velikonočno veselje v cerkvi v Antananarivu. FOTO: zajem zaslona

Velika noč pri Pedru Opeki na Madagaskarju [VIDEO]

Da je velika noč resnično praznik veselja, življenja in upanja, zgovorno pričajo prizori letošnjega prazničnega bogoslužja na Madagaskarju pri priljubljenem misijonarju Pedru Opeki.

Kot je razvidno iz videoposnetka, ki ga je na družbenem omrežju objavila vodja Mednarodne razvojne in humanitarne pomoči, sodelovanja in povezovanja pri Slovenski karitas Jana Lampe, so tisoči vernikov v cerkvi v Antananarivu, kljub novim hudim vremenskim preizkušnjam, z molitvijo in navdušenim petjem in plesom soustvarili pristno velikonočno veselje.

Tropski ciklon Gamane

Madagaskar je sicer v dneh pred veliko nočjo prizadel tropski ciklon Gamane, ki je v sredo in četrtek prešel severovzhod otoka in zahteval življenja vsaj 18 ljudi, več kot 24.000 pa jih je ostalo brez strehe nad glavo. Na opustošenem severu države – najbolj prizadeta je bila regija Analanjitofo – je ciklon uničil številne ceste in mostove, pa tudi 135 šol.

Ni se še umirilo

To je bil prvi od za letos predvidenih ciklonov na Madagaskarju. V začetku lanskega leta je v ciklonu Freddy in tropski nevihti Cheneso umrlo vsaj 37 ljudi, tisoči so tedaj ostali brez domov. Tudi v prihodnjih dneh – predvsem v naslednjih 72 urah – so zlasti na vzhodnem in severnem Madagaskarju napovedane močnejše padavine.

Kupi v trgovini

Dokumentarni film: Dober Prijatelj - Pedro Opeka (DVD)
CD in DVD
28,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh