Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Veliki teden z Benediktom XVI.

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 12. 04. 2022 / 17:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.01.2023 / 06:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Veliki teden z Benediktom XVI.
Benedikt XVI. maja 2009 v molitvi ob zidu žalovanja v Jeruzalemu. FOTO: Vatican Media

Veliki teden z Benediktom XVI.

Upokojeni papež Benedikt XVI. je veliko premišljeval o Jezusovem trpljenju, smrti in vstajenju – predvsem v svojih knjigah o Jezusu iz Nazareta.

Dejstvo, da se je pred 95 leti rodil prav v velikem tednu, je v veliki meri prispevalo k njegovim pogostim teološkim premišljevanjem o vsebini tega »svetega obdobja«, spominjajo pri spletnem portalu Vatican News.

V spodnjem zapisu preberite, kako je Benedikt XVI. skrivnost velikega tedna predstavil na splošni avdienci leta 2009.

»Za nas kristjane je veliki teden najpomembnejši teden v letu. Daje nam priložnost, da se poglobimo v osrednje dogodke našega odrešenja … Kristusova kruta smrt, ki zasenči veliki petek, nas opozarja tudi na vso bolečino, sovraštvo in nasilje, ki jih svet trpi še danes. Prav tu nam Kristus, ki je z nami delil to globoko človeško izkušnjo, postane opora in vir upanja. S tem tihim zaupanjem se približujemo velikonočni vigiliji na veliko soboto, ko praznujemo zmago Kristusovega vstajenja nad temo greha in smrti …

Prizadevajmo si, da bi se v teh dneh prenovili, predvsem z velikonočno spovedjo, ki nas lahko tako rekoč prenovi od znotraj.

V teh dneh po svojih najboljših močeh pripravimo svoja srca, da bomo lahko od znotraj izkusili velikonočno veselje. Prizadevajmo si, da bi se v teh dneh prenovili, predvsem z velikonočno spovedjo, ki nas lahko tako rekoč prenovi od znotraj. Vzemimo si čas in premišljujmo o zgodbi Jezusovega trpljenja. Hodimo po poti z Marijo, ki se je povsem pustila napolniti s trpljenjem svojega Sina in z veseljem Njegovega vstajenja.«

Nalaganje
Nazaj na vrh