Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočni evangelij [VIDEO]

Za vas piše:
Melita Košir
Objava: 04. 04. 2021 / 09:39
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.04.2021 / 11:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Velikonočni evangelij [VIDEO]

Velikonočni evangelij [VIDEO]

Odlomek iz Janezovega evangelija prebira deklica Neža.

FOTO: Unsplash.


Prvi dan tedna je prišla Marija Magdalena navsezgodaj, še v temi, h grobu in je videla, da je kamen odstranjen od groba. Tedaj je stekla in prišla k Simonu Petru in k drugemu učencu, ki ga je imel Jezus rad, ter jima rekla: »Gospoda so vzeli iz groba in ne vemo, kam so ga položili.« Peter in oni drugi učenec sta šla ven in se odpravila h grobu. Skupaj sta tekla, vendar je drugi učenec Petra prehitel in prvi prišel h grobu. Sklonil se je in videl povoje, ki so ležali tam, vendar ni vstopil. Tedaj je prišel tudi Simon Peter, ki je šel za njim, in stopil v grob. Videl je povoje, ki so ležali tam, in prtič, ki je bil na Jezusovi glavi, vendar ni ležal s povoji, temveč posebej zvit na drugem mestu. Tedaj je vstopil tudi oni drugi učenec, ki je prvi prišel h grobu; in videl je in veroval. Nista še namreč umevala Pisma, da mora vstati od mrtvih. (Jn 20,1-9)



Mavrica želi skupaj z Liturgičnim zvezkom prinesti nedeljsko Božjo besedo do vsakega, predvsem pa jo želi približati otrokom.

Pripravili smo vam posnetke nedeljskega evangelija, ki jih lahko vključite v nedeljsko molitev, z vprašanji iz Liturgičnega zvezka pa otroke spodbudite k razmišljanju in življenju po Božji besedi.

Naj vam Božja beseda prinaša moč in tolažbo. Delite med svoje prijatelje, da bo veselo oznanilo Gospodove Besede doseglo še koga.

Produkcija: Revija Mavrica.
Bere: Neža iz Črne vasi.
Ilustracija: Damijan Stepančič.


Preberite še:
- Evangelij velikega četrtka [VIDEO]
- Evangelij velikega petka [VIDEO]
- Evangelij velike sobote [VIDEO]

Kupi v trgovini

Jordan Peterson, Bog in krščanstvo
Duhovna rast
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh