Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Verski voditelji podpisali izjavo proti sodobnem suženjstvu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 12. 2014 / 10:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje

Verski voditelji podpisali izjavo proti sodobnem suženjstvu

2. december je mednarodni dan za odpravo suženjstva.

Ob mednarodnem dnevu za odpravo suženjstva, ki ga obhajamo na današnji dan, so verski voditelji in predstavniki človekoljubnih organizacij spomnili na pojav trgovine z ljudmi, prisilne prostitucije in otroškega suženjstva. Na milijone mladih ima uničeno otroštvo, ker so deležni krutega izkoriščanja v človeka nevrednih delovnih pogojih.



Predstavniki svetovnih veroizpovedi in nevladnih organizacij so se povezali v »Globalno mrežo za svobodo«, ki si prizadeva za odpravo sodobnega suženjstva do leta 2020. Pri tem sodelujejo vodilni predstavniki katoliške, anglikanske in pravoslavne Cerkve, pa tudi predstavniki budistične, hinduistične, judovske in muslimanske skupnosti. Na mednarodni dan za odpravo suženjstva so se zbrali v italijanski prestolnici, kjer so podpisali skupno izjavo.

Skupna izjava verskih voditeljev proti sodobnem suženjstvu vsebuje odločen »ne« trgovini z ljudmi, prisilnemu delu, prisilni prostituciji, trgovanju s človeškimi organi ter sleherni obliki odnosa, ki ne upošteva temeljnega prepričanja, da so vsi ljudje med seboj enakovredni, da si zaslužijo enako svobodo in dostojanstvo. Sodobno suženjstvo je zločin proti človeštvu. To bi morali priznati vsi narodi. V izjavi je še izpostavljeno, da so pripadniki vseh verskih skupnosti in vsi ljudje dobre volje po vsem svetu poklicani k duhovnim in praktičnim dejavnostim za odpravo sodobnega suženjstva.

V imenu katoliške Cerkve je izjavo podpisal papež Frančišek, v imenu pravoslavne Cerkve metropolit Emmanuel iz Francije kot zastopnik patriarha Bartolomeja, v imenu anglikanske Cerkve pa tamkajšnji primas nadškof Justin Welby. Današnjega srečanja se udeležujejo tudi številni predstavniki mednarodnih človekoljubnih organizacij.

www.globalfreedomnetwork.org

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh