Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Verski voditelji v prizadevanju za mir

Objava: 06. 08. 2012 / 10:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Verski voditelji v prizadevanju za mir

Benedikt XVI. je v sporočilu udeležencem 25. medverstvenega srečanja za mir na gori Hiei pri Kjotu na Japonskem poudaril velik pomen verskih voditeljev pri prizadevanju za mir ter ver pri preprečevanju katastrof.

Benedikt XVI. je v sporočilu udeležencem 25. medverstvenega srečanja za mir na gori Hiei pri Kjotu na Japonskem poudaril velik pomen verskih voditeljev pri prizadevanju za mir ter ver pri preprečevanju katastrof, odpravljanju njihovih posledic in sporov. Posebej je omenil potres in cunami lani na Japonskem. Zelo razveseljivo je, kakor je pokazal tudi tragični dogodek na Japonskem, kako pri pomoči ljudem po katastrofah lahko sodelujejo ljudje različnih ver.

Prav temu ter njihovi odgovornosti pri preprečevanju naravnih nesreč in blažitvi njihovih posledic je bilo namenjeno letošnje srečanje na gori Hiei. Vsako leto ga pripravijo tendai budisti, in sicer v duhu asiškega srečanja in molitve za mir leta 1986, na katerega je predstavnike Cerkva in verskih skupnosti povabil rajni papež Janez Pavel II.

Sporočilo za letošnje srečanje na gori Hiei Benedikta XVI. je udeležencem prebral donedavni tajnik v Papeškem svetu za medverstveni dialog nadškof Pier Luigi Celata.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh