Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Verujemo, da Bog vse obrne v dobro

Za vas piše:
Uredništvo
Objava: 26. 12. 2021 / 15:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.12.2021 / 07:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Verujemo, da Bog vse obrne v dobro
Naj bo leto 2022 leto zaupanja. FOTO: Pexels

Verujemo, da Bog vse obrne v dobro

V Družini in Življenju so pripravili poslanico ob nedelji Svete družine. Poslanico v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Živimo v času stiske in zmede. V takih časih pomen družine in dobrih odnosov v njej izjemno narašča. Pomembno je namreč, da se v stiski človek lahko h komu stisne. H komu – ne le k čemu. 

Ne le k topli peči – četudi to rahlo pomaga – niti ne sam vase, pač pa v topel objem drugega: mož k ženi, žena k možu, otrok k mami ali očetu, ostarel človek v toplino objema svojih bližnjih.

Sliši se enostavno, pa vendar je danes sredi negotovosti, strahu in velike razdeljenosti – tudi znotraj družin – včasih težko najti toplino bližine. 

Peč, ki naj seva toplino odnosov, se ne zakuri kar sama od sebe; pač pa se moramo odločiti, da ogenj prižgemo, da stalno nalagamo drva in poskrbimo, da jih ne zmanjka.

Mi verjamemo, da nam nebeški Oče omogoča, da lahko drva naberemo, da imamo kje kuriti in da vir toplote nikoli ne bo ugasnil. To verjamemo zato, ker je nebeški Oče dober (prim. Lk 18,19), saj nam daje, za kar ga prosimo in tudi vé, kaj potrebujemo. 

Na nas pa je, da naredimo korak: da iščemo Njega, ki je vir dobrega, trkamo in Ga prosimo. Tako bomo našli, odprlo se nam bo in bomo prejeli. (prim. Mt 7,7-8). Tudi toplino odnosov med nami.

Bog je v Svetem pismu veliko obljubil

Njegove obljube so zanesljive in so vir našega upanja v teh dneh. Gre namreč za svetopisemsko upanje, ki je v resnici zanesljivo pričakovanje, da se bo nekaj zgodilo. To ni le pobožna človeška želja. 

Zanesljivo pričakovanje imamo zato, ker je obljube izrekel Bog, ki je vsemogočen. Mi imamo torej zanesljivo pričakovanje, da se Božje obljube v praksi uresničijo, četudi so nam sedaj še nejasne in neznane.

Povabljena sta, da se nam pridružita na tej poti. FOTO: Pexels

Situacija – družbena, zdravstvena, medosebna – ni dobra, a mi zajemamo iz upanja, da je Bogu jasno in znano, kaj se dogaja. To celo dopušča. Čeprav morda zdaj še ne moremo razumeti, zakaj, imamo upanje, da bo On slabo, ki ga v družbi in v družinah opazujemo, obrnil v dobro. 

Verjamemo, da bomo tudi mi – tako kot Egiptovski Jožef – lahko takole vzkliknili: »Hoteli ste mi sicer storiti húdo, Bog pa je to obrnil na dobro.« (1 Mz 50,20). Bog namreč vse, celo húdo, obrne v dobro. Mi v to verujemo in to nam daje upanje.

To so izviri, iz katerih črpamo družine – skoraj 5.000 nas je, po vsej Sloveniji in celo izven meja naše domovine – združene v skupnosti Družina in Življenje, kjer se učimo graditi odnose, za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej. 

Vabljeni, da se nam pridružite na tej poti. Na naši spletni strani vas čaka brezplačen izvod naše revije. To je lahko vajin prvi (ali naslednji) korak. Prav danes, na nedeljo svete družine.

Dragi možje, drage žene, dragi otroci, želimo vam obilje topline v vaših družinah, v vseh vaših odnosih. Naj bo leto 2022 leto zaupanja. Zaupanja v to, da Bog vse obrne v dobro!


Kupi v trgovini

Verujem, verujemo
Papeži
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh