Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vipavska dolina bo v maju tekaško obarvana

Za vas piše:
T. M.
Objava: 22. 04. 2022 / 09:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.04.2022 / 09:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vipavska dolina bo v maju tekaško obarvana
Vipavska dolina. FOTO: Andrej Praznik

Vipavska dolina bo v maju tekaško obarvana

V Vipavski dolini bodo prvi majski konec tedna ponovno gostili vzdržljivostno tekaško prireditev Ultra trail Vipavska dolina.

Organizatorji tokrat pričakujejo okrog 1400 tekačev iz 32 držav, ki so jim pripravili pet različno dolgih tekaških tras, njihovim spremljevalcem pa bo namenjen pohod po vipavskih vinogradih.

Prireditev Ultra Trail Vipavska dolina se je leta 2015 začela kot gorsko-tekaška dirka. V prvi izvedbi se je preizkusilo 415 tekačev iz petih držav. Štiri leta kasneje, leta 2019, so imeli organizatorji 1050 tekačev iz 30 držav, zdaj pa pričakujejo, da bo njihovo število večje od 1400.

Pot bo vodila tudi preko Italije 

Letošnjo novost prinaša najdaljša proga, ki bo speljana preko državne meje in bo tako prvič vodila preko Italije. Najdaljša tekaška proga bo dolga kar 170 kilometrov, predvidoma bodo tekači zanjo potrebovali okrog 46 ur. Tekači bodo startali v Ajdovščini, pot jih bo preko Trnovske planote vodila v Novo Gorico in Gorico, po južnih obronkih Vipavske doline do Podnanosa, kjer se bodo povzpeli na Nanos in se nato vrnili v Vipavo.

Tekači se bodo lahko podali tudi na 100, 50, 30 in 13 kilometrov dolgo preizkušnjo. 

Številni prostovoljci 

Častno pokroviteljstvo dogodka je prevzel predsednik republike Borut Pahor. Poseben doprinos bodo tudi tokrat dodali številni prostovoljci, saj organizatorji računajo na preko 350 predstavnikov različnih društev, ki bodo nudili pomoč pri trasiranju in pripravi prog, sprejemu udeležencev, čiščenju in spodbujanju tekačev. 

UTVV Slovenija je danes tudi del tekaške lige Alpe Adria Trail Cup in je eden izmed devetih večjih tekaških dogodkov v Srednji Evropi.

Organizatorji napovedujejo tudi bogat spremljevalni program, saj gre za velik dogodek, ki ima tudi velik turistični pomen za vso Vipavsko dolino. 


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh