Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Višarski dnevi mladih in triindvajseto romanje treh Slovenij na Svete Višarje

Objava: 04. 08. 2011 / 09:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Višarski dnevi mladih in triindvajseto romanje treh Slovenij na Svete Višarje

V okviru priprav na 23. romanje treh Slovenij na Svete Višarje se danes pričenjajo višarski dnevi mladih, romanje pa Rafaelova družba in Zveza evropskih izseljenskih duhovnikov prirejata v nedeljo, 7. avgusta 2011.

Višarski dnevi mladih

V okviru priprav na 23. romanje treh Slovenij na Svete Višarje se danes pričenjajo višarski dnevi mladih. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, bodo udeleženci spoznavali Tersko dolino, v nedeljo, 7. avgusta 2011, pa se bodo udeležili tradicionalnega romanja treh Slovenij.

Program romanja na Svete Višarje

Triindvajseto romanje treh Slovenij na Svete Višarje, ki bo potekalo v nedeljo, 7. avgusta 2011, organizirata Rafaelova družba in Zveza evropskih izseljenskih duhovnikov, sofinancira pa ga tudi Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Pešpot bodo udeleženci začeli ob 8. uri ob vznožju gore nad Žabnicami, od koder se bodo ob premišljevanju križevega pota povzpeli k priljubljeni romarski cerkvi Matere Božje.

Pred cerkvijo ali v Domu srečanj dr. Lamberta Ehrlicha bo ob 10.30 predaval prof. Viljem Černo iz Terske doline, ki bo spregovoril o beneški Sloveniji danes in pred časom.

Slovesno mašo ob opoldne bo ob somaševanju izseljenskih in drugih duhovnikov daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres.

Na ploščadi za cerkvijo bo ob 13. uri kulturni program, ki mu bo sledilo družabno srečanje. Pri programu bo sodeloval pevski zbor Slovenski cvet iz Nemčije.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani: http://rafaelova-druzba.rkc.si/web/.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh