Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Višarski dnevi mladih letos na Hrvaškem

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 04. 08. 2023 / 11:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2023 / 14:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Višarski dnevi mladih letos na Hrvaškem
18 mladih v teh dneh raziskuje zamejstvo na Hrvaškem. FOTO: A. R./Rafaelova družba

Višarski dnevi mladih letos na Hrvaškem

Med 3. in 6. avgustom potekajo Višarski dnevi mladih, namenjeni obiskovanju in spoznavanju slovenskega zamejstva. Letos so se odpravili v hrvaško zamejstvo

18 mladih se je pod okriljem Rafaelove družbe, ki organizira srečanje že od leta 2008, odpravili v hrvaško zamejstvo. Najprej bodo obiskali vasi Gorskega okraja, si ogledali slovensko vzorčno kmetijo in se srečali s predstavniki SKD Gorski kotar. Nato jih bo pot vodila na Reko, kjer bo njihova prva postaja slovenski dom Bazovica, nato pa si bodo ogledali še mestno središče, v katerem bomo predvsem iskali slovenske sledi. 

Višarski dnevi mladih širijo obzorja. FOTO: A. R./Rafaelova družba

V soboto se bodo že obrnili proti Svetim Višarjam. Na poti se bodo ustavili še v Trstu, kjer si bodo ogledali Narodni dom in cerkev na Vejni. Zadnja postaja njihovega štiridnevnega potepanja bodo Svete Višarje. Na vrh se bodo nekateri odpravili peš, nekateri pa z gondolo. 

V nedeljo, zadnji dan Višarskih dnevov mladih, je bil načrt, da bodo pomagali pri pripravah na Romanje treh Slovenij, vendar je Romanje treh Slovenij odpovedano zaradi poplav. 


Nalaganje
Nazaj na vrh