Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V okviru vladnega obiska tudi srečanje s škofom Štumpfom

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 23. 11. 2021 / 15:24
Oznake: Premier, Škof
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2021 / 18:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
V okviru vladnega obiska tudi srečanje s škofom Štumpfom
Predsednik vlade Janez Janša in ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch sta se med drugim srečala z murskosoboškim škofom dr. Petrom Štumpfom. FOTO: Twitter Vlada RS

V okviru vladnega obiska tudi srečanje s škofom Štumpfom

Vladna ekipa je današnji obisk Pomurske statistične regije, ki jo sestavlja 27 občina začela na dvorcu Rakičan. Zatem so se predsednik vlade Janez Janša in ministri srečali s številnimi predstavniki podjetij, organizacij, zavodov, občin in drugih institucij v regiji, ki ima nekaj več kot 114.500 prebivalcev.

Murskosoboški škof Peter Štumpf je predsedniku vlade in ministrici predstavil življenje in delo škofije, v ospredju pogovorov pa je bilo tudi sodelovanje s Slovenci v Porabju.

Srečanje z evangeličanskih škofom Novakom

Pomurski regiji 118 milijonov v okviru protikoronskih ukrepov

Po podatkih vlade je pomurska regija leta 2020 dobila dobrih 77 milijonov evrov dohodnine, kar je šest milijonov evrov več kot v letu 2019. Regiji je bilo v obdobju protikoronskih ukrepov skupaj dodeljenih slabih 118 milijonov evrov pomoči. V letih 2020 in 2021 ji je bilo za odpravo posledic pandemije covida-19 dodeljenih 78 milijonov evrov pomoči. Polovico so dobila mikropodjetja in kmetijska gospodarstva.

Regijo sestavljajo občine Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana in Veržej.

Pričakovanja velika

Župan Razkrižja in predsednika sveta pomurske razvojne regije Stanko Ivanušič je ob obisku vlade dejal, da so pričakovanja od obiska velika. Povedal je, da v Pomurju vedo, kaj hočejo, čeprav jim nekateri statistični podatki niso ravno naklonjeni. »Povedati želimo, da smo vendarle že veliko storili in da imamo vizijo. Imamo kakovosten osnutek regionalnega razvojnega programa, izpostaviti pa želimo, da mora biti v slovenskih 12 statističnih regijah več posluha za posebnosti regij, tako pomurske kot vsake druge, da pride v regionalne programe res tisto, kar je v našem interesu,« Ivanušičeve besede navaja STA.

Seja vlade je potekala v Murski Soboti. FOTO: Twitter Vlada RS


Poklukar na obisku v SB Murska Sobota

Zdravstveni minister Janez Poklukar je med obiskom v Splošni bolnišnici Murska Sobota dejal: »Na covid oddelke smo prerazporedili preko 2400 zdravstvenih delavcev, od tega skoraj 1700 medicinskih sester in skoraj 600 zdravnikov.« Ob tem je v izjavi za medije dejal tudi: »Trenutno zasedene intenzivne postelje v bolnišnicah presegajo vse, kar smo do sedaj kadarkoli imeli v slovenskem zdravstvu. 285 bolnikov na intenzivnih covid enotah pomeni 30 % večje število, kot na vrhu drugega vala.«

Inovativna šola

Šolska ministrica Simona Kustec, ki je prejšnji teden prestala interpelacijo v Državnem zboru je med drugim obiskala Osnovno šolo Prežihovega Voranca Bistrica. Gre za eno od štirih šol v Sloveniji, ki so prejšnji mesec prejele evropsko nagrado za inovativno poučevanje, s katero so osvetljene odlične prakse inovativnega poučevanja.

 Ministrica Simona Kustec na OŠ Prežihovega Voranca Bistrica. FOTO: Twitter Vlada RS

Gradnja križišč in obvoznice

Glavna nit pogovora na infrastrukturnem področju je bila usmerjena v gradnjo številnih križišč, v Mestni občini Murska Sobota pa je v ospredju gradnja vzhodne obvoznice Murska Sobota.

Vladna ekipa obisk Pomurja zaključuje v Lendavi z javno tribuno, na kateri o različnih temah razpravlja z župani, gospodarstveniki in drugimi predstavniki regije.

Kupi v trgovini

Nasveti škofov za današnji čas
Družbena vprašanja
6,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh