Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje premierja Janše in škofa Sajeta

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 12. 11. 2021 / 17:41
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.11.2021 / 20:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečanje premierja Janše in škofa Sajeta
FOTO: Škofija Novo mesto

Srečanje premierja Janše in škofa Sajeta

Predsednik vlade Janez Janša danes z ministrsko ekipo zaključuje dvodnevni obisk jugovzhodne Slovenije. V okviru obiska se je premier srečal tudi z novim novomeškim škofom Andrejem Sajetom.

Škof Saje je predsedniku vlade Janezu Janši predstavil življenje in delovanje škofije, njene specifike ter aktualne pastoralne izzive. "Izpostavil je večinoma tvorno sodelovanje z lokalnimi skupnostmi ter skupna prizadevanja zlasti pri reševanju širših družbenih problemov in načrte škofije za prihodnost in Cerkve na Slovenskem," pravijo v novomeški škofiji.

Sestanka so se poleg premierja udeležili še namestnica vodje kabineta predsednika Vlade RS Nika Dolinar Divjak in svetovalka predsednika Vlade RS mag. Mojca Hardi ter generalni vikar Škofije Novo mesto Peter Kokotec in ekonom Škofije Novo mesto dr. Janez Gril.

Vodstvo novomeške škofije v pogovoru s predsednikom vlade. FOTO: Škofija Novo mesto

Začetek v Ribnici, zaključek v Novem mestu

Vlada je delovni dan začela s posvetom v Ribnici, nato pa so se premier in ministri odpravili po različnih krajih regije in obiskali več podjetij, zavodov in občin. Obisk so sklenili z večerno javno tribuno o razvoju Jugovzhodne regije v Novem mestu.

Jugovzhodno regijo sestavljajo občine Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog - Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje in Žužemberk.

Obisk novomeške bolnišnice

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte je ob obisku novomeške bolnišnice, ki se tako kot vse druge po državi borijo proti covidu-19 dejala: »Vizija direktorice SB Novo mesto Milene Kramar Zupan se sklada z vizijami ministrstva za zdravje. Veseli me, da bolnišnica dobro obvladuje situacijo, kljub hudemu porastu okuženih s koronavirusom. Pretresljivo je, kakšne številke okuženih in hospitaliziranih dosegamo v 4. valu. Na vsakemu od nas je, da s spoštovanjem ukrepov in izpolnjevanjem pogoja PCT pomagamo zajeziti zdravstveno krizo.«

Minister Vrtovec o začetku gradnje 3. razvojne osi

Infrastrukturni minister Jernej Vrtovec je obljubil začetek gradnje južnega dela 3. razvoje osi, ki jo Dolenjci in predvsem Belokranjci nestrpno čakajo že vrsto let, v začetku leta 2022, in sicer »če ne bo dodatnih zapletov s pritožbami na izdano gradbeno dovoljenje. Začeli bomo z gradnjo odseka NM Vzhod - Osredek, nato pa sledi gradnja vse do Malin v Beli krajini.«

Denar za domove za starejše

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je v domove za starejše prinesel dobre novice.

Obisk Yaskawe v Kočevju

Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič je v Kočevju obiskal podjetje za razvoj in proizvodnjo robotov Yaskawa Europe Robotics, ki velja za enega največjih proizvajalcev industrijskih robotov v regiji.

Minister Simoniti v Mirni Peči

Mirna Peč je rojstni kraj dveh velikih Dolenjcev, Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Prav njima je posvečen muzej v središču Mirne Peči.

Nalaganje
Nazaj na vrh