Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlada sprejela sklep o pogojih za prelet zavezniških dronov

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 22. 03. 2022 / 17:09
Oznake: Nemiri, Vlada, Vojna, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2022 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vlada sprejela sklep o pogojih za prelet zavezniških dronov
Vlada je omogočila prelete dronov zavezniških držav. FOTO: Lug Info

Vlada sprejela sklep o pogojih za prelet zavezniških dronov

Vlada je na torkovi 350. dopisni seji med drugim sprejela sklep, s katerim je vzpostavila pogoje za prelet vojaških sistemov brezpilotnih zrakoplovov zavezniških držav na velikih višinah in z dolgo avtonomnostjo v slovenskem zračnem prostoru za čas izvajanja ukrepov kriznega odzivanja Nata zaradi razmer v Ukrajini.

Cilj sprejetega sklepa je, kot so sporočili z ministrstva za obrambo, vzpostavitev pogojev za prelet vojaških sistemov brezpilotnih zrakoplovov (dronov) zavezniških držav na način, da se za njihove prelete, vključno z izvidniško opremo, oblikuje in vzpostavi začasno ločeno območje (TSA) za ves čas trajanja razlogov za izdajo tega sklepa.

Kot navaja ministrstvo za zunanje zadeve, pa je vlada na današnji dopisni seji izdala tudi Uredbo o spremembi Uredbe o omejevalnih ukrepih zaradi delovanja Rusije v povezavi z razmerami v Ukrajini in izvajanju uredb (EU) v zvezi s tem omejevalnimi ukrepi. Ker je EU od sprejetja Uredbe spremenila in dopolnila pravne akte iz njenega 1. člena, je treba prvi člen ustrezno spremeniti.

Nalaganje
Nazaj na vrh