Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlom v sarajevsko stolnico

Objava: 12. 03. 2009 / 10:15
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vlom v sarajevsko stolnico

Minuli torek je v večernih urah neznani storilec vlomil v stolnico Srca Jezusovega v Sarajevu. Stolni župnik Pavo Šekerija je cerkev zaklenil ob 18.30, kamera za video nadzor pa je posnela neznano osebo, ki je stolnico zapustila ob 21.15.

Naslednji dan, torej v sredo, je v zgodnjih jutranjih urah v stolnico vstopila mežnarica s. Zrinka Barišić in ko je opazila sledi vloma, je nemudoma obvestila rektorja sarajevske stolnice, msgr. dr. Marka Josipovića, takoj zatem pa so poklicali policijo.

Po besedah msgr. Josipovića je bilo v zakristiji vlomljeno v omarice, kjer hranijo kelihe in ostalo cerkveno liturgično posodje. Ugotovili so, da manjkajo štirje kelihi z dodatnimi posodicami, ki se jih prav tako uporablja pri evharistični daritvi. Pogrešajo tudi šop ključev in stari vrček iz časov prvega vrhbosenskega nadškofa Josipa Stadlerja.

Vlomljeno je še v dve omarici pri vhodu v stolnico, kjer so našli tudi križ, s katerim je storilec vlomil v omarice. Poškodovana so tudi vrata, ki vodijo na kor.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh