Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vodeni ogled razstave jaslic Lize Hribar

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 06. 12. 2013 / 13:05
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vodeni ogled razstave jaslic Lize Hribar

Na god velikega dobrotnika sv. Miklavža dopoldne si je lepa skupina obiskovalcev posebej ogledala razstavo jaslic.



Na god velikega dobrotnika sv. Miklavža dopoldne si je lepa skupina obiskovalcev posebej ogledala razstavo jaslic in drugih umetniških izdelkov znamenite, a po drugi svetovni vojni dolgo prezrte slovenske kiparke Lize Hribar v Galeriji Družina v Ljubljani. Po razstavi, uradno odprti 3. decembra, jih je strokovno popeljal avtor razstave Andrej Doblehar; spomin na svojo mamo, veliko umetnico, pa je obudila tudi njena hči Angelika, sooavtorica razstave.



Iz Dobleharjevih besed in zlasti iz razstavljenih umetnin so obiskovalci začutili veliko kiparkino nadarjenost, vsestranskost in izpovedno moč, ki je posebej prišla do izraza pri njenih sakralnih umetninah. Iz besed njene hčerke Angelike pa so spoznali tudi družinsko tragiko, krivičnost in pristranskost komunističnega režima, končno pa zmagoslavje ustvarjalne duše nad vsemi družbenimi in okoljskimi pritiski cerkvenim umetnikom in pogumnim Slovencem nenaklonjenega okolja in režima. Kar je ustvarila, tudi iz nuje za preživetje družine, pa bo ostalo in pričevalo o ustvarjalni moči umetnice in njeni plemeniti izpovedi.



Obiskovalce razstave je presenetil tudi dobri škof Miklavž s svojimi dobrotami. Večino jih je res že razdal, a vendarle jih je nekaj še ostalo za ljubitelje umetnosti.

V teh predbožičnih dneh toplo povabljeni na ogled razstave pa tudi k ugodnemu nakupu knjig in voščilnic iz bogate božične ponudbe založbe Družina.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh