Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vodstvo lefebvrovcev na poti v Rim

Objava: 24. 08. 2011 / 09:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vodstvo lefebvrovcev na poti v Rim

Sredi septembra naj bi se pričeli izredni pogovori s prefektom Kongregacije za nauk vere.

Vrhovni predstojnik Bratovščine svetega Pija X., Bernard Fellay, in njegova pomočnika Niklaus Pfluger in Alain-Marc Nely bodo 14. septembra letos odpotovali na izredne pogovore v Vatikan. Tam naj bi se sestali s prefektom Kongregacije za nauk vere, kardinalom Williamom Levado, je na spletni strani bratovščine sporočil njihov območni predstojnik v Nemčiji, Franz Schmidberger, ob srečanju pa naj bi ponovno obravnavali dosedanji izid skoraj dve leti trajajočih pogovorov med Svetim sedežem in lefebvrijanci.

Bratovščina svetega Pija X., ki jo je leta 1969 ustanovil francoski nadškof Marcel Lefebvre, zavrača vse osrednje cerkvene reforme dvajsetega stoletja. Vatikan bratovščine ne priznava. Papež Benedikt XVI. je januarja 2009 preklical izobčenje štirih škofov bratovščine, da bi z izredno konzervativno skupnostjo lahko pričel dialog.

Kot je pojasnil Schmidberger, velja mnenje, da bo med srečanjem v Vatikanu beseda tekla o cerkvenopravnem položaju bratovščine. Zanimivo je, da v Vatikan ne potuje le vrhovni predstojnik, ampak tudi njegov svetovalni organ. Dosedanji pogovori so potekali v 'izredno ugodnem ozračju'.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh