Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vodstvo RTVS potrdilo: Vida Petrovčič ne bo vodila Studia City

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 04. 05. 2022 / 15:16
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2022 / 15:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vodstvo RTVS potrdilo: Vida Petrovčič ne bo vodila Studia City
Vida Petrovčič ne bo voditeljica Studia City. FOTO: Tamino Petelinšek/STA

Vodstvo RTVS potrdilo: Vida Petrovčič ne bo vodila Studia City

Nov preobrat v te dni zelo pregreti zgodbi o usodi televizijske magazinske oddaje Studio City: vodstvo RTV Slovenija je v izjavi za javnost zapisalo, da Vida Petrovčič ne bo nova voditeljica oddaje, in hkrati najostreje obsodilo »plaz žaljivk in verbalnih napadov, ki se je zaradi govoric, da bo prevzela vodenje Studia City, usul na novinarko in tudi njene najbližje.«

Po predvolilni zamrznitvi ponedeljkove magazinske oddaje na TV Slovenija se bo Studio City 9. maja vrnil na male zaslone, vendar ne z Marcelom Štefančičem jr. v voditeljski vlogi. »Po tehtnem premisleku bo Studio City v maju doživel osvežitev in prenovitev oddaje,« je zapisalo generalno vodstvo RTV Slovenija in napovedalo tudi menjavo voditelja, na kar pa se je urednica oddaje Alenka Kotnik odzvala z napovedjo, da bo Štefančič do kvečjemu tri mesece oziroma do »ureditve razmerij« oddajo vodil zastonj. A je predsednik nadzornega sveta RTV Slovenija dr. Borut Rončević hitro dal vedeti, da bo »treba preveriti, ali to ni delo na črno.«

Tarča žaljivk, posmehovanja, javnega diskreditiranja

Ko je nato kot ime najverjetnejše nove voditeljice oddaje zaokrožilo ime dolgoletne novinarke, voditeljice in urednice Vide Petrovčič, je v delu javnosti in na družbenih omrežjih močno završalo, napadom nanjo so se pridružili celo nekateri zaposleni na nacionalni radioteleviziji. Vodstvo hiše je zato hkrati z najostrejšo obsodbo »žaljivk, posmehovanja, javnega diskreditiranja in verbalnih napadov« na novinarko in njene najbližje, ki so bili tudi tarča groženj in pritiskov, pojasnilo, da Vida Petrovčič ne bo vodila Studia City, ni pa razkrilo, kdo ga bo.

Pred poldrugim desetletjem je bila Vida Petrovčič tudi občasna kolumnistka tednika Družina.

RTVS bo uporabila vsa pravna sredstva, da zaščiti zaposlene

»Zdrava demokratična družba mora dopuščati različnost mnenj, pogledov, stališč, prepričanj. Nestrinjanja so naraven del medsebojne komunikacije. A ohraniti je treba kulturno raven dialoga in ostati senzibilen na nevarne odklone, ki bi lahko ogrozili varnost posameznika. Vsaka javna beseda ima svojo moč in neodgovorno je, če se ta moč zlorabi za blatenje in zasmehovanje. RTV Slovenija bo uporabila vsa pravna sredstva, da zaščiti zaposlene. Vsakršna grožnja z nasiljem bo nemudoma prijavljena pristojnim organom,« je še zapisalo vodstvo RTV Slovenija.

Kdo je Vida Petrovčič?

Kdo je Vida Petrovčič? V štirih desetletjih ukvarjanja z novinarstvom se je uveljavila kot komentatorka in voditeljica oddaj na nacionalni radioteleviziji, njeni področji sta gospodarstvo in finance, prav tako jo je javnost spoznala kot voditeljico pogovorov v oddajah Polnočni klub, Odkrito, Omizje, Žarišče … Za svoje delo je prejela štiri TV-gonge popularnosti, enega strokovnega in tri od občinstva. Je tudi moderatorka javnih dogodkov. Bralci tednika Družina pa se je spomnijo kot nekdanje občasne kolumnistke v rubriki »Kristjani v javnosti«.

Nalaganje
Nazaj na vrh