Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vojvoda in vojvodinja Cambriška zgled za sklenitev zakonske zveze

Objava: 11. 05. 2011 / 10:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vojvoda in vojvodinja Cambriška zgled za sklenitev zakonske zveze

Britanska kraljeva poroka je lep primer, kako je zakonska zveza med moškim in žensko še vedno priljubljena.

Velik del sveta je 29. aprila letos, na god sv. Katarine Sienske, spremljal poroko britanskega princa Williama in njegove zaročenke Kate Middleton. Ob tem se ni bilo mogoče izogniti pogumni odločitvi obeh mladoporočencev, da se sredi modernega sveta pripravita na poroko, skleneta cerkveno zakonsko zvezo in skupaj z vsem svetom slavita dar svetega zakona.

Razprave okoli spornega Družinskega zakonika v našem Državnem zboru so pokazale, da ne držijo ideološke trditve ministra Svetlika in koalicijskih poslancev, da je zakonska zveza preteklost in da je družino potrebno spremeniti. Njihove trditve, da klasičnih zakonskih zvez in družin ni oz. jih je vedno manj ter da je zato potrebno uzakoniti istospolne poroke in posvojitve, v resnici sploh ne držijo. Nasprotno - tudi v sodobni evropski družbi ima zakonska zveza svoj pomen, starodavno tradicijo in svoje izjemno mesto pri vzgoji otrok.

Ob tem ni mogoče zanikati naravnega temelja zakonske zveze med moškim in žensko ter pomena materinstva in očetovstva za otroke. Zato je toliko bolj nenavadno, da slovenska politična elita želi eksperimentirati z zakonsko zvezo in pravicami otrok v Sloveniji. Brez resnih študij in dolgoročnih analiz je vlada pričela pravi ‘napad’ na zakonsko zvezo in družino, kakršnega v vsej slovenski zgodovini še ni bilo.

Britanska poroka leta je zato prav gotovo lepa in pozitivna spodbuda, da tudi v Sloveniji okrepimo vrednoto družine in zakonske zveze. Urejene, trdne in ljubeče zakonske zveze moža in žene ter družine so najboljša zagotovitev za lepšo in kakovostnejšo prihodnost naših otrok, družbe in države.

Vir: http://24kul.si/

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh