Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Voščilo nadškofa Stresa ob zaključku ramazana

Objava: 30. 08. 2011 / 09:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Voščilo nadškofa Stresa ob zaključku ramazana

Ob največjem muslimanskem prazniku, ramazanskem bajramu, je muftiju Islamske skupnosti v Sloveniji voščilo poslal tudi ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference, msgr. dr. Anton Stres.

Ob največjem muslimanskem prazniku, ramazanskem bajramu, je muftiju Islamske skupnosti v Sloveniji voščilo poslal tudi ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference, msgr. dr. Anton Stres. S posredovanjem Tiskovnega urada SŠK besedilo nadškofa Stresa objavljamo v celoti.

Spoštovani gospod mufti dr. Grabus!

V teh dneh islamske skupnosti po svetu zaključujete v nedeljo, 31. julija 2011, razglašeni ramazan čas, v katerem se muslimani prednostno posvečate izpolnjevanju tretje praktične dolžnosti, to je postu. Muslimanski postni čas, zaznamovan z raznovrstnimi odpovedmi, s katerimi se verniki očiščujete, je izraz osebnega hrepenenja po Božji bližini in približevanja Bogu, kakor tudi priložnost za dobra dela v blagor bližnjega.

V torek, 30. avgusta 2011, boste duhovno okrepljeni začeli praznovanje ramazanskega bajrama, ki je Vaš največji praznik. Ob tej priložnosti Vam in vsem članom Islamske skupnosti v Sloveniji v imenu katoliške Cerkve v Sloveniji voščim globoko praznovanje resnice, pravičnosti, poštenosti, solidarnosti in ljubezni.

Hkrati se želim zahvaliti za Vašo odprtost za dialog in pripravljenost na sodelovanje, ko se vsi, ki verujemo v Boga in spoštujemo njegove zapovedi, zavzemamo za človekovo dostojanstvo in naše skupno dobro.

Tudi letos je Papeški svet za medverski dialog ob koncu ramazana muslimanom posvetil poslanico, v kateri muslimane in kristjane vabi k skupnim prizadevanjem za razvijanje človekove duhovne razsežnosti.

S spoštovanjem!

msgr. dr. Anton Stres
ljubljanski nadškof metropolit
predsednik Slovenske škofovske konference

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh