Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vratar za Boga

Za vas piše:
L. Č.
Objava: 06. 07. 2012 / 09:07
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vratar za Boga

Povzetek zanimivega intervjuja s hrvaškim reprezentančnim vratarjem Pletikoso. V njem se bolj kot nogometu in karieri posvečajo njemu kot družinskemu človeku in njegovi veri.

Na hrvaški spletni strani bitno.net so objavili zanimiv intervju s hrvaškim reprezentančnim vratarjem Pletikoso. V njem se bolj kot nogometu in karieri posvečajo njemu kot družinskemu človeku in njegovi veri.

Stipe Pletikosa je odraščal v petčlanski družini, v enosobnem stanovanju, zato se je že od malih nog učil skromnosti. Oče je bil v njegovem otroštvu zelo pomemben lik in spominja se, da mu nikdar ni primanjkovalo očetove ljubezni – skupaj sta hodila na tekme nogometa pa tudi drugih športov.
Prav očetova bolezen in smrt je bil zanj trenutek, ko je prestopil iz tradicionalne vere na bolj oseben odnos z Bogom. Do takrat je živel v duhu današnjega časa, saj so mu bila vrata greha kot popularnemu nogometašu na stežaj odprta.
Moliti ga je naučila mama in Pletikosa je prepričan, da je prav prek nje prvič začutil božji dotik. Sedaj sam rad moli rožni venec in takoj, ko ga nekoliko opusti, začuti, da je bolj dovzeten za vsakodnevne skušnjave
V intervjuju spregovori tudi o svojem odnosu do Svetega pisma, o usklajevanju vere s poklicnim življenjem, v katerem veliko potuje in se seli in kako mu prav vera pomaga zdržati napore, predvsem psihološke, ko vsi okrog njega pričakujejo le zmage.

Povzeto po www.bitno.net

Celoten intervju najdete na http://www.bitno.net/vjera/stipe-pletikosa-vazno-je-svjedociti-vjeru-1-dio/

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh