Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vrbinc bo prejel Tischlerjevo nagrado

Za vas piše:
K. C.
Objava: 06. 01. 2016 / 09:56
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vrbinc bo prejel Tischlerjevo nagrado

Prejemnik 37. Tischlerjeve nagrade, ki jo podeljujeta NSKS in KKZ bo dr. France Vrbinc.

Prejemnik 37. Tischlerjeve nagrade, ki jo podeljujeta Narodni svet koroških Slovencev (NSKS) in Krščanska kulturna zveza (KKZ) bo dr. France Vrbinc, poroča spletni portal slovenci.orf.at. Nagrado mu bosta 25. januarja v Tischlerjevi dvorani Mohorjeve v Celovcu izročila predsednik NSKS in podpredsednik KKZ Valentin Inzko ter predsednik Krščanske kulturne zveze Janko Krištof.

Prizadevanje za lepo slovenščino

Narodni svet in Krščanska kulturna zveza sta v utemeljitvi zapisala, da bo France Vrbinc nagrado prejel „za vztrajno skrb za lepo slovenščino in uveljavljanje knjižnega jezika v javnosti ter prizadevanja za vključitev slovenskih laičnih kristjanov v cerkev in družbo“.

Prav danes, na praznik treh kraljev, mineva 70 let, odkar je v Celovcu začel oddajati slovenski radijski spored, ki je zaznamoval tudi Vrbinčevo delo. Deželni studio ORF v Celovcu je namreč leta 1973 postal urednik slovenskih oddaj, kar je delal vse do svoje upokojitve.

Nagrada, poimenovana po ustanovitelju Slovenske gimnazije v Celovcu

Tischlerjeva nagrada je poimenovana po ustanovitelju NSKS in prvem ravnatelju in ustanovitelju Slovenske državne realne gimnazije v Celovcu Slovenske gimnazije Jošku Tischlerju, šolniku, politiku in kulturniku. Poučevanje treh razredov se je začelo septembra 1957.

Vir: slovenci.orf.at

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh