Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vrhovno sodišče v ZDA zaščitilo versko svobodo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 06. 2021 / 12:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.06.2021 / 13:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vrhovno sodišče v ZDA zaščitilo versko svobodo

Vrhovno sodišče v ZDA zaščitilo versko svobodo

Katoliške agencije lahko zavrnejo posvojitve s strani istospolnih parov.

Vrhovno sodišče v ZDA je zaščitilo versko svobodo FOTO: CSS

Vrhovno sodišče v Združenih državah Amerike je včeraj odločilo, da krščanske človekoljubne organizacije, ki se ukvarjajo s posvojitvami, smejo zavrniti zahtevo istospolnega para po uporabi njihovih storitev, poroča avstrijski Kathpress. Sodišče je z 9 glasovi soglasno razsodilo v prid katoliške dobrodelne organizacije Katoliška socialna služba (CSS) iz Filadelfije, ki pri posvojitvah otrok zavrača sodelovanje z istospolnimi pari.

Mesto Filadelfija je zavrnilo sodelovanje s to organizacijo, vrhovno sodišče pa je soglasno sklenilo, da je zavračanje sodelovanja neustavno in da mesto Filadelifja katoliške organizacije ne sme izključiti iz financiranja iz javnih sredstev, če ta na podlagi svojega verskega prepričanja zavrne neko storitev.

Z ustavo je skladna tudi reforma obamacare

Kot še poroča STA, je predsednik Vrhovnega sodišča ZDA John Roberts zapisal, da organizacija nikomur ne vsiljuje svoje vere, ampak le želi izvajati svoje poslanstvo na način, ki je skladen z njenimi verskimi prepričanji. Organizacija prav tako ne sodeluje z neporočenimi pari.

V drugi razsodbi je vrhovno sodišče s sedmimi glasovi proti dvema potrdilo ustavnost zdravstvene reforme nekdanjega predsednika Baracka Obame, znano kot obamacare. Ta je omogočila dostop do zdravstvenega zavarovanja okrog 20 milijonom Američanov, sodišče pa je zavrnilo zahtevo za razveljavitev reforme, ki so jo vložile ameriške zvezne države pod vodstvom republikancev.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh