Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vsaj 8 žrtev strelskega pohoda v Atlanti

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 17. 03. 2021 / 06:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.03.2021 / 06:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vsaj 8 žrtev strelskega pohoda v Atlanti

Vsaj 8 žrtev strelskega pohoda v Atlanti

Vodja atlantske policije Rodney Bryant motiva še ni pojasnil.

Strelec je smrt sejal na treh različnih prizoriščih. FOTO: twitter



Strelski napad na tri azijske masažne salone v Atlanti v ameriški zvezni državi Georgia je zahteval življenja vsaj osmih ljudi, povečini maserk. Policisti so sinoči aretirali osumljenca, 21-letnega Roberta Aarona Longa iz Woodstocka, ki so ga ujeli po nekaj urah 240 kilometrov južno od Atlante.

Poleg državnih in lokalnih policijskih enot pri preiskavi sodeluje tudi ameriški zvezni preiskovalni urad FBI. V prvem nastopu v javnosti vodja atlantske policije Rodney Bryant ni pojasnil motiva oziroma tega, ali je šlo za rop ali za zločin iz sovraštva, je pa v ZDA po začetku pandemije opazna rast nasilja nad osebami azijskega izvora.

Najprej je Long, kot je poročala STA, smrt sejal v severnem predmestju Atlante Acworthu, kjer so ga ujele varnostne kamere. Tam sta že na prizorišču zločina umrli vse osebi, dve pa pozneje v bolnišnici. Nato je policija posredovala po prijavi ropa v masažnem salonu na severovzhodu Atlante, kjer so bile ustreljene tri ženske, v salonu na drugi strani ceste pa še četrta.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh