Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vsak dan »moli in delaj«

Objava: 30. 08. 2018 / 07:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2018 / 07:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vsak dan »moli in delaj«

Vsak dan »moli in delaj«

Izšla je četrta številka revije Božje okolje v letu 2018, v kateri je glavna tema, kako združevati vsakdanje delo in molitev.
Izšla je četrta številka revije Božje okolje v letu 2018, v kateri je glavna tema, kako združevati vsakdanje delo in molitev.

V uvodu pišemo o tem, kako le skupaj z mentorjem – Svetim Duhom – s svojim delom lahko izboljšujemo delčke sveta okoli sebe. Pesnik in kmet Milan Debeljak in prednica karmela s. Mirjam Rovtar opisujeta svoje izzive združevanja dela in molitve. Francoski strokovnjak za menedžment in poznavalec družbenega nauka Cerkve Pierre-Yves Gomez v intervjuju spregovori o tem, kako lahko z veseljem opravljamo svoje delo.

Sledijo misli Jožefmarije Escrivá o delu in molitvi. Da je meniško življenje v svetu priložnost za mnoge, zvemo v članku Ali živiš kot urbani menih. Dorica Prevc opisuje, zakaj sta se letos z možem namesto za jadranje odločila kar za domače delovne dni in kakšno mesto ima pri tem molitev.

Da ni bistvena dilema »delati več ali manj«, ampak kako v delo umestiti tudi molitev, poudarjata Fidelis Ruppert in Anselm Grün, avtorja knjige Moli in delaj. Preberemo lahko tudi odgovore anketirancev na vprašanje, kako njihovo delo postaja molitev, in članek o sv. Benediktu, očetu zahodnega meništva in tistemu, ki je – za razliko od tedanjih sodobnikov Rimljanov – prvi poudaril, da je (tudi fizično) delo enako pomembno kot molitev.

V reviji Božje okolje preberite tudi o tem, do kje moramo »krivice voljno trpeti«, o Matejini poti od hudega duha k Jezusu, o tem, da sovražnika uničiš tako, da ga narediš za prijatelja, kot piše Mojca Giacomelli ter o tem, kako lahko na svet in življenje pogledamo z liturgičnimi očmi. Objavili smo štirinajst tvitov ameriškega duhovnika, ki so nastali potem, ko je neznanec za njim zavpil »Pedofilski duhovnik!« O dilemi ali ponos ali odnos piše Milan Knep, v rubriki Osebno pa je na naša vprašanja odgovarjal dr. Daniel Brkič, pastor Evangelijske cerkve v Novem mestu.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh