Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vsakih pet minut je v svetu umorjen kristjan

Objava: 15. 06. 2011 / 07:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vsakih pet minut je v svetu umorjen kristjan

Poziv človekoljubne organizacije 'Mednarodna krščanska solidarnost' na avstrijsko vlado, naj se še močneje zavzema za versko svobodo.

Vsakih pet minut je v svetu zaradi svoje vere umorjen kristjan, opozarja človekoljubna organizacija 'Mednarodna krščanska solidarnost'. Njeni avstrijski predstavniki avstrijsko zvezno vlado pozivajo, naj se še močneje zavzema za versko svobodo. To bi se po njihovem mnenju moralo zrcaliti v diplomatskih odnosih do dežel na Bližnjem Vzhodu.

Trenutno je najboljša rešitev, da se vprašanje verske svobode rešuje z gospodarskimi ukrepi, menijo predstavniki omenjene človekoljubne organizacije. Zgolj besede namreč ne zadostujejo več, potem pa se ljudje obrnemo stran, medtem ko so kristjani še vedno preganjani in cerkve še vedno gorijo.

Število kristjanov, umorjenih zaradi njihove vere, na leto znaša okoli stopet tisoč. Ta podatek pa se nanaša le na tiste smrtne primere, do katerih pride resnično le iz verskih razlogov, ne pa tudi na smrtne žrtve v državljanskih in drugih vojnah.

Po podatkih vodje urada za zunanje zadeve ruskega pravoslavnega patriarhata v Moskvi, metropolita Hilariona, vsako leto zaradi preganjanja kristjanov na različne načine življenje izgubi tudi najmanj milijon otrok.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh