Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vse Haydnove maše v cerkvi sv. Avguština na Dunaju

Objava: 02. 04. 2009 / 10:12
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vse Haydnove maše v cerkvi sv. Avguština na Dunaju

V času od 5. aprila do 28. junija letos bodo na Dunaju v cerkvi sv. Avguština ob 200.obletnici smrti velikega skladatelja Josepha Haydna izvedli vse njegove maše.

Zbor, solisti in orkester župnijske skupnosti, ki je znana po svoji visoko kvalitetni izvedbi sakralne glasbe, bodo Haydnove maše izvajali vse nedelje v aprilu, maju in juniju, z začetkom na cvetno nedeljo. Na praznike med tednom pa bodo glasbeniki izvajali dela Wolfganga Amadeusa Mozarta, za katerega je bil četrt stoletja starejši Haydn v mnogih pogledih velik vzornik; prav tako je tudi Haydn večkrat izrazil občudovanje do zgodnjih Mozartovih del.

Vrhunec Haydnovega festivala pri sv. Avguštinu predstavljajo dnevi okoli obletnice skladateljeve smrti: v četrtek, 28. maja, bodo ob 18.30 obhajali spominsko mašo za Josepha Haydna, pri kateri bodo ‘zanj molili in se Bogu zahvalili za njegovo delo’, kot je bilo oznanjeno v napovedniku župnije. Pri maši bodo izvajali Mozartov Requiem v d-molu.

Na binkoštno nedeljo, 31. maja, natanko na 200. obletnico smrti, bo vélika maša z izvedbo zadnje Haydnove maše v B-duru, t.i. ‘Harmoniemesse’, ki jo je dunajski glasbeni strokovnjak Leopold Nowak označil kot ‘Summa missarum Josephi Haydn’.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh