Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vse, kar delimo, se pomnoži«

Objava: 07. 09. 2015 / 05:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Vse, kar delimo, se pomnoži«

Papeževe besede so Argentince spodbudile k večji solidarnosti.

»Vse, kar delimo, se pomnoži«, besede, ki jih je papež Frančišek izrekel 25. julija 2013 v Riu de Janeiru, so v Argentini obrodile bogate sadove. Argentinska Karitas jih je izbrala za geslo svoje letošnje nabirke, ta pa se je v primerjavi z lanskim letom povečala za skoraj 40 %. Zbranih je bilo več kot 52 milijonov pesov, kar je okoli 5 milijonov evrov. Z denarjem bodo pomagali predvsem izobraževalnim projektom, šolam za poklicno usposabljanje, vrtcem, ustanovam, ki skrbijo za otroke z ulic, za preprečevanje zasvojenosti in nujno socialno pomoč.


Konec tedna pa na pobudo tamkajšnjih škofov v Argentini prirejajo tudi 46. solidarnostno nabirko »Más por Menos« (»Več za manj«). Z letošnjim geslom »Dajmo več, da bodo drugi manj trpeli« vse argentinske župnije in cerkvene ustanove pozivajo, naj po svojih močeh prispevajo za področja v državi, ki najbolj potrebujejo pomoč.

Msgr. Pedro Marí Olmedo Rivero, predsednik Škofovske komisije za pomoč najpotrebnejšim območjem, je v sporočilu ob predstavitvi pobude zapisal: »Še enkrat pokažimo, da želimo pomagati drugim. Da želimo razdeliti, kar imamo, da bi se tako povečala enakost, pomagati tistim, ki imajo manj in tako ustvarjati resnično skupnost.«

Glede na poročilo Katoliške univerze v Argentini kar 40 % mladoletnih, ki živijo v mestih, sodi v skupino revnih otrok, skoraj 10 % pa jih živi v pomanjkanju. Največ revnih otrok, kar 49 %, živi na obrobju Buenos Airesa.

Vir: Radio Vatikan / M.M.Š.
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh