Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vse najboljše, papež veselja!

Objava: 13. 04. 2012 / 09:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vse najboljše, papež veselja!

Minuli teden so v Rimu predstavili knjigo z naslovom ‘Blagoslovljena ponižnost’, ki govori o preprostih krepostih Josepha Ratzingerja.

Papež Benedikt XVI. danes praznuje 85. rojstni dan, čez tri dni, 19. aprila, pa bo minilo sedem let od njegove izvolitve za Petrovega naslednika. Kot je poročal Radio Vatikan, so v ta namen minuli teden v kulturnem centru sv. Roberta Belarmina v Rimu predstavili knjigo z naslovom ‘Blagoslovljena ponižnost’ avtorja Andrea Monde, ki govori o preprostih krepostih Josepha Ratzingerja. Naslov ‘Blagoslovljena ponižnost’, pišejo pri Radiu Vatikan, kaže na besedno igro, saj ime Benedikt, ki ga je zase izbral sedanji papež, pomeni ‘blagoslovljen’.

O knjigi je za Radio Vatikan spregovoril njen avtor Andrea Monda, ki pravi, da knjiga govori o dveh stvareh: o ponižnosti, ki je ena najbolj skrivnostnih kreposti, ter o Josephu Ratzingerju, ki se je 19. aprila 2005 kot novo izvoljeni papež predstavil kot ‘ponižni in preprosti delavec v Gospodovem vinogradu’. Ni se pokazala ne družbeno-politična ne teološka podoba, pač pa duhovna podoba moža, ki je v medijih pogosto malo izpostavljena, meni Monda. Po mnenju avtorja knjige je Benedikt XVI. nedvomno blag človek, z nekaterih vidikov celo zadržan. Ni ne eksploziven ne hrupen, ampak je oseba, ki človeku šepeta besede resnice in ga tako vodi vedno bliže k njegovi izvirni resnici: da je človek stvaritev in se mora zato izročiti Stvarniku, ki je večji od njega.

Benedikt XVI. je človek, ki je sicer blag, obenem pa tudi odločen v zagovarjanju in veselem oznanjevanju, trdi Monda. Je papež, ki govori z malo besedami, a so te zelo jasne in vedno kažejo na bistvo stvari. Monda je še izpostavil, da je ena najpogostejših besed, ki se ponavljajo v papeževih govorih, beseda ‘veselje’. Benedikt XVI., je prepirčan avtor knjige, je papež veselja.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh