Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vse več turistov se zanima za ogled cerkva in samostanov

Objava: 01. 07. 2011 / 09:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vse več turistov se zanima za ogled cerkva in samostanov

Turistični vodiči naj bi bili deležni tudi ustrezne verske izobrazbe.

Vedno več turistov po vsej Evropi se posebej zanima za oglede cerkva in samostanov. Misel, da ustrezna izobrazba cerkvenih turističnih vodičev zato postaja vedno pomembnejša, je bila rdeča nit tridnevnega srečanja cerkvenih vodičev iz Avstrije, Nemčije, Grčije, Bolgarije in Romunije, ki so se v okviru Evropskega učnega partnerstva 'Leonardo da Vinci' minuli teden sestali v avstrijskem St. Pöltnu.

Zanimanje obiskovalcev za svetišča in samostanske komplekse se je v zadnjih letih močno povečalo, zato številne škofije po novem nudijo ustrezne tečaje za domače cerkvene vodiče. Kakovostno raven teh izobraževanj tudi z mednarodno izmenjavo vodičev v zgoraj omenjenih državah nenehno preverjajo.

Pristojnosti cerkvenih in turističnih vodičev pa si ves čas tudi prizadevajo izboljševati. V luči 'globalnega turizma' učno partnerstvo tako ponuja odlično možnost, da v 'omejenem okvirju preizkušajo nove poti in ob tem dobijo takojšnjo povratno informacijo'.

Kot je poudarila avstrijska redovnica in cerkvena vodička Ruth Pucher, pri tem poseben izziv predstavlja povezovanje znanja o cerkvah, krajevni in območni zgodovini ter o kulturni dediščini posamezne države ter obenem poglabljanje lastne kuturne istovetnosti.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh