Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vseslovensko srečanje molitvenih občestev Katoliške karizmatične prenove

Objava: 04. 10. 2011 / 08:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vseslovensko srečanje molitvenih občestev Katoliške karizmatične prenove

Molitvena občestva Prenove v Duhu se bodo sestala v župnijski cerkvi Marijinega Brezmadežnega Srca na Pragerskem pri Slovenski Bistrici v soboto, 15. oktobra, udeleženci bodo spregovorili o osebni izkušnji vere, poleg molitve in slavljenja pa bodo na sporedu tudi osebna pričevanja.

V župnijski cerkvi Marijinega Brezmadežnega Srca na Pragerskem pri Slovenski Bistrici bo v soboto, 15. oktobra 2011, od 9. ure dalje potekalo vseslovensko srečanje molitvenih občestev Katoliške karizmatične prenove, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

Udeleženci bodo na dopoldanskem delu srečanja spregovorili o osebni izkušnji vere, poleg molitve in slavljenja pa bodo na sporedu tudi osebna pričevanja. V popoldanskem delu bodo nadaljevali z molitvijo in pričevanji, sklep pa bo ob 16. uri s sveto mašo, ki jo bo daroval mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Marjan Turnšek. Po maši bo priložnost za individualno molitev.

Predstavitev karizmatične Prenove v Duhu

Karizmatična Prenova v Duhu je eden od prenovitvenih tokov (gibanj) v katoliški Cerkvi, ki so značilni za obdobje po II. vatikanskem cerkvenem zboru (1962–1965). Njeni nastanki segajo v leto 1968 v ZDA, od koder se je hitro razširila in poleg katoliške vključuje tudi druge krščanske Cerkve po svetu. Ocenjujejo, da je v Prenovo vključenih okrog šeststo milijonov vernikov iz različnih krščanskih Cerkva. V molitvena občestva Prenove redno prihaja več kot sto milijonov katoličanov, kar kaže na to, da gre za najmočnejši pokoncilski duhovni tok. V Sloveniji se občestva Prenove, ki jih je več kot sto, zbirajo že več kot trideset let.

Gibanje Prenove in iz njega izhajajoči duhovni tok najprej in predvsem razumejo kot Božji dar, ki ga ne zaznamuje izrazita in navzven prepoznavna oblika duhovnosti, ampak gre predvsem za resno razumljeno, mišljeno in živeto krščanstvo, katerega bistveni del je dar Svetega Duha. Gre za bolj živo zavedanje resničnosti Jezusove in Očetove obljube o Tolažniku (prim. Jn 16,7) oziroma moči z višave (Lk 24,49), ki je na binkoštni praznik in pozneje v prvih krščanskih občinah rodilo sadove, ki jih imenujemo karizme oziroma darovi Svetega Duha. Karizme v Cerkvi obstajajo tudi danes in karizmatična izkušnja prve Cerkve, zapisana v Svetem pismu, je temelj govora o karizmah v Cerkvi tudi danes. Karizmatičnost je bistveni element krščanstva, vključen v prenovo vere in Cerkve skozi njeno celotno zgodovino. Prenova s svojim delovanjem poudarja to razsežnost vere.

Dodatne informacije so na voljo na spletnem naslovu http://prenova.rkc.si/.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh