Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov v Mariboru

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 22. 09. 2022 / 00:30
Oznake: Cerkev, Dogodek
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.09.2022 / 21:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov v Mariboru
Drugo vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov v Zavodu sv. Stanislavu v Ljubljani je potekalo marca 2019. FOTO: Tatjana Splichal

Vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov v Mariboru

Skupine Mož svetega Jožefa, ki od leta 2008 delujejo pod duhovnim vodstvom p. Vilija Lovšeta, v sodelovanju z Uradom za družino pri Slovenski škofovski konferenci to soboto (24. septembra) v Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru pripravljajo tretje vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov z naslovom: JAZ IN ONA; »Moža in ženo ju je ustvaril« (1 Mz 1,27).

»Vseslovensko srečanje očetov, mož in sinov je sad pobude mož in štirinajstletnega skupnega dela po metodi duhovnega pogovora. Iz tega je nastalo po Sloveniji že osemnajst moških skupin, ki rastejo iz odmikov za moške,« poudarja duhovni voditelj Mož sv. Jožefa (MsJ) jezuit p. Vili Lovše DJ, ki je z ljubljansko skupino leta 2008 začel uvajati moško duhovnost v obliki mesečnih srečanj in duhovnih odmikov.

Jezuit p. Vili Lovše DJ. FOTO: Tatjana Splichal

Po sveti maši (ob 9.30), ki jo bo daroval nadškof Alojzij Cvikl, bodo kratka osebna pričevanja mož iz različnih skupin. Program vključuje še adoracijo, slavljenje in pogovor med udeleženci po majhnih skupinah.

Predavanje Andreja Perka in Urške Cankar Soares

Osrednji del srečanja ob 11.30 bo predavanje, ki ga bosta imela izkušeni psihoterapevt dr. Andrej Perko in vodja Pohoda za življenje Urška Cankar Soares. Pri okrogli mizi, ki bo med 15. in 17. uro se jima bodo pridružili še moralni teolog duhovnik dr. Ivan Štuhec, psiholog in psihoterapevt Rudi Tavčar, voditelj, pričevalec in predavatelj iz Družine in življenja Aleš Čerin, soorganizator srečanja duhovnik Francesco Bertolini ter srčni in verni nogometaš Marcos Tavares. Povezoval jo bo skavtski voditelj Nejc Kurbus.

V celodnevni program so vključeni tudi malica, kosilo in 2x agape. Prijava je možna TUKAJ. Iz Ljubljane je organiziran prevoz z vlakom (odhod: 5:36, vrnitev 22:04) in brezplačno parkirišče na železniški postaji (prijave na e-naslov: zvlakomna3vsmos@gmail.com). Srečanje je odprtega tipa.

Družba različnih starosti, poklicev in talentov

V Sloveniji trenutno deluje 18 skupin MsJ, nekatere štejejo manj kot deset članov, druge več. »Veseli smo, da v naše vrste vstopajo ljudje različne starosti, z različnimi poklici, talenti in veščinami ter z odgovornim pristopom. Možje sv. Jožefa pripravljajo vseslovenska srečanja v sodelovanju z Uradom za družino pri SŠK, med škofi pa področje družine vodi ljubljanski nadškof Stanislav Zore,« pravi koordinator tretjega vseslovenskega srečanja mož, očetov in sinov Branko Cvelbar, sicer član Urada za družino pri SŠK.

Kupi v trgovini

Sveti Jožef
Za otroke
2,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh