Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vstopili smo v Teden katoliškega šolstva

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 11. 03. 2024 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2024 / 07:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vstopili smo v Teden katoliškega šolstva
Letošnje dogodke v okviru Tedna katoliškega šolstva organizira in koordinira Zavod Antona Martina Slomška v Mariboru. FOTO: FB Škofijska gimnazija AMS Maribor - ŠGAMS

Vstopili smo v Teden katoliškega šolstva

Od danes do petka v vseh slovenskih katoliških šolah poteka Teden katoliškega šolstva, ki bo imel tradicionalno dobrodelno noto. Osrednji namen je predstaviti utrip in delo štirih katoliških zavodov, ki ju bo možno podrobneje zaznati in spremljati na Radiu Ognjišče. Osrednji dogodek bo v petek, 15. marca.

V vseh štirih katoliških zavodih, Zavodu Škofijske gimnazije Vipava, Zavodu sv. Frančiška Saleškega v Želimljah, Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani in Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru bodo v tem tednu zbirali prostovoljne darove za učence in dijake, ki za svoje šolanje potrebujejo finančno pomoč. Namenili jih bodo družinam učencev in dijakov vseh štirih zavodov.

V petek oddaja v živo in koncert

Številnim tematsko obarvanim oddajam, kot so Mladoskop, Kolokvij, Pogovor o, Svetovalnica, Ni meje za dobre ideje, Zakladi naše dediščine in Življenje išče pot, bo sledilo osrednje dogajanje tedna, in sicer v petek, 15. marca. Na sporedu bosta kontaktna oddaja v živo in koncert na valovih Radia Ognjišče ob 20. uri, kjer bodo predstavljeni glasbeni prispevki učencev in dijakov Zavoda Škofijske gimnazije Vipava, Zavoda sv. Frančiška Saleškega v Želimljah, Zavoda sv. Stanislava v Ljubljani in Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru. Med oddajo bo potekalo zbiranje denarja za pomoč učencem in dijakom iz socialno šibkejših družin vseh sodelujočih katoliških zavodov, je za Družino pojasnil ravnatelj Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška Samo Repolusk.

Kje in kdaj bo možno darovati?

Vsi, ki bi želeli darovati prostovoljni dar za pomoč učencem in dijakom iz socialno šibkejših družin, lahko to storite vse do 17. marca na različne načine:

  • v času koncerta Radia Ognjišče v petek, 15. 3. 2024, od 19.30 do 22.30 s klicem na telefonsko številko 059 092 700,
  • v ostalih terminih lahko svoj dar sporočite na telefonsko številko 051 246 671 in boste na dom prejeli položnico (vaš dar bodo zabeležili zaposleni in dijaki iz Zavoda A. M. Slomška),
  • z nakazilom daru preko QR-kode v svoji spletni banki (kodo najdete na plakatu spodaj),
  • lahko pa svoj dar nakažete neposredno na TRR Martinove ustanove v Zavodu A. M. Slomška: SI56 2900 0005 3111 625, sklic: SI00 2903. Naslov: Martinova ustanova, Vrbanska 30, 2000 Maribor. Namen: Teden katoliškega šolstva 2024.


Lani zbrali skoraj 9500 evrov

V času lanskega tedna so za vse štiri zavode skupaj zbrali 9475 evrov. Na mariborski gimnaziji se dobrodelna ustanova imenuje Martinova ustanova, iz katere letos prejema pomoč 31 dijakov, je dejal ravnatelj Samo Repolusk: »To je približno 11 odstotkov vseh dijakov na gimnaziji. Družine prejemajo pomoč v obliki opravičila plačila mesečnega prispevka staršev za šolanje. Samo v našem zavodu je letos potreb po pomoči družinam gojencev v višini približno 24.000 evrov. Iz donacij v okviru Tedna katoliškega šolstva pa se pri nas povprečno vsako leto pokrije nekaj manj kot 10 odstotkov potrebnih sredstev.«

Nalaganje
Nazaj na vrh