Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vzdignil se je pred njihovimi očmi«

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 13. 05. 2015 / 11:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Vzdignil se je pred njihovimi očmi«

»Vzdignil se je pred njihovimi očmi«

40 dni po veliki noči, letos je to 14. maj, obhajamo slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki je eden najpomembnejših krščanskih praznikov.
40 dni po veliki noči, letos je to 14. maj, obhajamo slovesni praznik Gospodovega vnebohoda. Danes se spominjamo na Jezusov vnebohod po vstajenju in prikazovanju, vendar nam je duhovno ostal blizu. »Kot je zapisano v Konstituciji o svetem bogoslužju drugega vatikanskega cerkvenega zbora (1962–1965), je Kristus navzoč tedaj, ko skupnost verujočih (Cerkev) moli ali poje, v Božji besedi, zapisani v Svetem pismu, v duhovnikovi osebi, ko deluje v Jezusovem imenu, v zakramentih ter na posebej očiten in izrazit način v zakramentu evharistije, ki predstavlja trajno Kristusovo navzočnost,« so pojasnili pri Slovenski škofovski konferenci.

»Vzdignil se je pred njihovimi očmi in oblak ga je zastrl njihovim pogledom. Ko so po njegovem odhodu strmeli v nebo, glej, sta stala pri njih dva moža v belih oblačilih, ki sta rekla: »Možje Galilejci, kaj stojite in gledate v nebo? Ta Jezus, ki je bil vzet od vas v nebo, bo prišel prav tako, kakor ste ga videli iti v nebo« (Apd 1,6–11).

Kristus je tako izpolnil svojo nalogo na Zemlji. Prav na njegovih dejanjih, čudežih, vstajenju in vnebohodu sloni katoliška vera. Zato so božič, velika noč, vnebohod in binkošti najpomembnejši krščanski prazniki.


Vir: SŠK, foto: Garofalo, Kristusov vnebohod, 1510–20, olje na platno

Preberite tudi:

Vnebohod je odprl vrata k Očetu

»Nad vsakršnim vladarstvom«

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh