Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vzgajati v času negotovosti in novega upanja

Za vas piše:
David Ahačič
Objava: 27. 11. 2017 / 11:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vzgajati v času negotovosti in novega upanja

V soboto, 25. novembra, je David Ahačič na knjižnem sejmu gostil Toneta Česna in Gregorja Pavliča.

V soboto, 25. novembra, je David Ahačič, knjižni urednik založbe Družina, v Debatni kavarni Knjižnega sejma v Cankarjevem domu gostil mag. Toneta Česna, duhovnika in voditelja Medškofijskega odbora za mladino, ter mag. Gregorja Pavliča, stalnega diakona, moža in očeta ter profesorja matematike na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu.

Ob knjigi češkega duhovnika in prodornega misleca Spovednikova noč so razpravljali zlasti o spremembah »moralne klime« v slovenski družbi, ki jo na poseben način izražajo tudi vedenje, želje in življenjski slog mladih. Oba sogovornika sta na podlagi dolgoletnih izkušenj spremljanja dijakov in študentov ocenila, da je sodobni sistem prenosa vrednot in življenjskega smisla med generacijami bistveno drugačen zaradi razširjene mreže vplivov in zgledov, ki jih omogočajo zlasti družbeni mediji in so neodvisni od staršev in učiteljev. A ravno zato danes toliko bolj velja, da morajo vzgojitelji – seveda toliko bolj tisti, ki mlade uvajajo v duhovno, religiozno življenje – uporabljati govorico, ki se ujema z življenjsko izkušnjo mladih, in paziti na verodostojnost lastnega zgleda.


Prav tako v soboto, 25. novembra, je Založba Družina prejela še eno nagrado. Knjiga Ivana Albrehta Filip Terčelj je bila namreč najbolje oblikovana knjiga leta v kategoriji zgodovinsko-biografska knjiga, oblikovala jo je Pavla Bonča.

Foto: Tatjana Splichal

Video predstavitve:




Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh