Zapri
Iskanje

Vzgojimo otroke v odgovorne odrasle

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 01. 06. 2020 / 11:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.06.2020 / 09:50
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Vzgojimo otroke v odgovorne odrasle

Starši, veste, da imate danes svoj dan? 1. junij je namreč svetovni dan staršev, ki ga je OZN razglasil leta 2012.
Starši, veste, da imate danes svoj dan? 1. junij je namreč svetovni dan staršev, zato smo se tokrat namenili nekaj besed nameniti Vzgoji z logiko in ljubeznijo. Takšen je naslov knjige, v kateri priznan psihiater za otroke in odrasle, Foster Cline, in predavatelj o starševstvu, Jim Fay, svetujeta, kako otroke vzgajati k odgovornosti.

Knjiga je najprej izšla v začetku devetdesetih let in od takrat doživela šestindvajset ponatisov in bila prevedena v osem jezikov. Od prve izdaje sta avtorja zbirala uspešne zgodbe staršev, ki so navdušeno in ponosno poročali, kako vzgajajo otroke z izbirami, posledicami in vživljanjem, kot jih učita v omenjeni knjigi. Prikažeta pa tudi, česa starši pri vzgoji ne bi smeli početi in kaj z nepravilnim obnašanjem lahko povzročijo.

Knjiga je razdeljena na dva dela: v prvem je razložen koncept starševstva in načini, kako graditi otrokovo dobro samopodobo, v drugem delu pa se knjiga ponuja vsakdanje strategije za obvladovanje težav, s katerimi se srečuje večina staršev v prvih dvanajstih letih otrokovega življenja.

Novi časi, nove informacije za starše

V novi izdaji sta avtorja dodala informacije o tem, kako se lahko starši lotijo novih izzivov, s katerimi se spopadajo njihovi otroci. Vključila pa sta tudi primere uspešne komunikacije med starši in otroki iz resničnega življenja, saj menita, da sta komunikacija in spoštovanje do drugega veliko učinkovitejša kot ukazi in grožnje.

Nekaj primerov uspešne in neuspešne komunikacije navajamo spodaj. Več primerov in konceptov za Vzgojo v logiki in ljubezni pa najdete v knjigi.

Naročite jo lahko po telefonu 01/360-28-28, e-naslovu narocila@druzina.si ali v naši spletni trgovini. Lahko pa nas tudi obiščete v eni od šestih Družininih knjigarn po vsej Sloveniji.

Svetovni dan staršev je za 1. junij leta 2012 razglasila generalna skupščina Združenih narodov.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem, ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi naše dnevne novice o družbi in Cerkvi bile še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej, za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh