Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Williamson nam je napravil uslugo’

Objava: 13. 03. 2009 / 15:20
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Williamson nam je napravil uslugo’

Po besedah rabina Davida Rosna je lefebvrovski škof Richard Williamson s svojimi izjavami le koristil dialogu med judi in kristjani. Zaradi Williamsonovega zanikanja holokavsta se je okrepil pozitiven odnos Cerkve do judovstva, člani Bratovščine sv. Pija X. pa so bili postavljeni pod drobnogled, je v pogovoru za avstrijsko katoliško agencijo Kathpress povedal rabin Rosen, predsednik Mednarodnega judovskega komiteja za medversko svetovanje.

Če je kadarkoli obstajala nevarnost, tako rabin Rosen, da bi se Bratovščina sv. Pija X. kar tako vrnila pod okrilje Cerkve, se to zdaj ne more več zgoditi. Dokler člani bratovščine ne priznajo II. vatikanskega cerkvenega zbora, je povsem jasno, da za njih ni poti nazaj.

Rosen je bil minuli četrtek kot član delegacije izraelskega rabinata na obisku v Vatikanu, judovske predstavnike pa je sprejel tudi papež Benedikt XVI. Nedavno papeževo pismo katoliškim škofom o preklicu izobčenja lefebvrovcev Rosen označuje kot izredno pomembno. Poseben vtis je nanj napravil papežev izraz spoštovanja do judovskih prijateljev in ga je papežev poklon ‘resnično ganil’.

Z mislijo na papeževo potovanje v Sveto deželo maja letos je rabin Rosen izrazil željo, da bi Benedikt XVI., tako kot njegov predhodnik Janez Pavel II., priznal zgodovinsko odgovornost krščanstva do judov.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh