Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z blagoslovom na pot

Za vas piše:
K. C.
Objava: 04. 07. 2019 / 14:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.07.2019 / 10:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Z blagoslovom na pot

Z blagoslovom na pot

Na Krištofovo nedeljo se vozniki Bogu zahvalijo za srečno prevožene kilometre in prosijo za zaščito tudi v prihodnje.
Na Krištofovo nedeljo se vozniki Bogu zahvalijo za srečno prevožene kilometre in ga s prejemom blagoslova prosijo, naj ga na vseh poteh varuje tudi v prihodnje. Letos je Krištofova nedelja z blagoslovom vozil 21. julija. Tudi tokrat bodo v akciji zbirali darove za vozila misijonarjev. Slogan Mivine akcije je Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti.

Misijonska vozniška akcija Miva Slovenija deluje v okviru Misijonskega središča Slovenije (MSS) in je članica svetovne akcije Miva. Z njo zbirajo sredstva za vozila slovenskih misijonarjev in enega tujega, s katerimi zmorejo bolje in laže izpolnjevati svoje poslanstvo v težkih razmerah. Z vozili pomagajo bolnikom, nosečnicam, šolarjem, katehetom, učiteljem in vsem, ki jih dostavljajo hrano, gradbeni material in drugo. Tako lahko z misijonskim vozilom rešijo življenje in povrnejo zdravje, omogočijo pot v šolo, pripeljejo misijonarja do ljudi, pomagajo zgraditi cerkev, šolo, zdravstvene ustanove.



»Krištofova nedelja je zato obilen božji blagoslov za vse voznike, saj jim poleg blagoslova Bog podarja tudi zavest, da morajo odgovorno in pametno voziti. Je pa še poseben blagoslov, ki ga Bog preko darov, zbranih ob tej nedelji za akcijo MIVA, poklanja našim misijonarjem in jim omogoča varna in rešilna pota posebej po brezpotjih Afrike, Azije in južne Amerike,« so zapisali na spletni strani MSS. »Krištofova nedelja nas tako povezuje z božjo dobroto in božjim varstvom. Naša dobrota pa objema misijonarje in ljudi v misijonskih deželah.«

Akcija MIVA se izvaja že od leta 1927, v Sloveniji pa poteka neprekinjeno od leta 1987. V samo zadnjih desetih letih so z akcijo Miva podprli skupno 204 projektov, to je povprečno 18 projektov na leto. Največ projektov so izvedli leta 2015, ko so jih odobrili kar 31 v 16 različnih državah. Misijonarji so največkrat prosili za avtomobile, v desetih letih so tako v misijone poslali kar 127 avtomobilov.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh