Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z Družino v leto 2005

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 30. 12. 2004 / 09:05
Oznake: Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2021 / 14:03
Ustavi predvajanje Nalaganje

Z Družino v leto 2005

S prvo številko Družine, katere redakcijo smo sklenili še pred novim letom, nosi pa že datum prve nedelje v novem letu (2. januarja), vstopamo v 54. leto izhajanja. Ko pregledujem petnajst let svojega dela v uredništvu, me vedno znova preveva hvaležnost Bogu, saj smo bili v teh letih priče številnim zgodovinskim in v mnogočem prelomnim dogodkom v življenju našega naroda in Cerkve doma in po svetu.

Dragi bralci in bralke, poverjeniki in poverjenice!

Nov letnik Družine prihaja z nekaterimi novostmi. Pri tem smo se ozirali na anketo, ki smo jo izvedli ob 50-letnici izhajanja Družine jeseni leta 2001. Bistveni poudarek, ki ga boste verjetno kmalu opazili, je ta, da smo novičarski del (poročanja iz življenja Cerkve doma) v celoti prenesli v drugo polovico Družine. V prvi polovici (posebno na prvih treh straneh) pa hočemo dati večji poudarek aktualnostim v Cerkvi in družbi s tehtnejšo obravnavo dogodkov in ljudi, ki krojijo naše življenje in delo. Vse rubrike, ki so na novo vpeljane, naj bi služile spremljanju, komentiranju in oblikovanju bralčevega pogleda na doživljanje sveta iz krščanskega zornega kota. Veseli bomo tudi vaših odmevov na naše pisanje na teh straneh. V kratkih povzetkih ali izsekih jih bomo, če bodo zanimivi za večino, tudi objavili.

Ob tem, da boste opazili nekoliko drugačno razporeditev strani, ki jo je narekovala sprememba v drugem delu, pa je gotovo najbolj opazno dejstvo, da ni več posebne priloge z RTV programi. Ti so bili v preteklih letih deležni največ kritike, od tega, da smo vsaj trideset let za drugimi časniki, do kritike, ker ne pomagamo bralcem dovolj pri izbiri, kaj naj gledajo. Resnica je, da Družina s svojimi tehničnimi in gmotnimi zmožnostmi ne zmore izdajati programov, kot jih imajo druge časnikarske hiše. Naše primarno poslanstvo tudi ni v tem, da objavljamo RTV programe, ampak pomagamo bralcem pri kakovostni izbiri le-teh. Zato smo se odločili, da na eni strani sicer ohranimo televizijske programe, ki so pri nas najbolj gledani, na drugi pa z ocenami, priporočili in kritiko skušamo oblikovati kristjanov pogled na medije, posebej radio in televizijo. Značilnost naše dobe je namreč, da gledalci in poslušalci premalo kritično spremljajo radio in televizijo, vse jemljejo preveč resno in osebno, spregledajo pa manipulacijo, ki je prikrita v njih. Da bi znali vzpostaviti zdravo kritično razdaljo do vsega, kar vidimo in slišimo na radiu in televiziji, bomo na posebni strani pisali prav o njih, o prednostih in slabih točkah. Prav bi bilo, da se z odmevi na radijske in televizijske oddaje večkrat oglasite tudi bralci. Tako bomo ustvarili pravo ozračje, da se dobro ohrani, slabo odstrani.

Naj omenim še rubriko na zadnji strani. Pet let smo doslej imeli rubriko pričevanj Kaj mi pomeni, kjer so različni kristjani izpovedali svoj življenjski »credo«. Letos, ko imamo v Cerkvi na Slovenskem leto laikov, smo se odločili, da našo pozornost usmerimo na njihovo delo in sploh na različne službe, ki jih opravljamo v C(c)erkvi. Upam, da vam bo pomagala pri dejavnem vključevanju v župnijska občestva in življenje Cerkve.

Naj vas na koncu še enkrat opozorim na posebno akcijo pomoči našim rojakom v Argentini, ki ne zmorejo plačevati naročnine Družine (letalska poštnina je zelo draga). Hvaležni vam bomo, če se boste vsaj z majhnim darom spomnili tudi njih. Za več informacij se lahko obrnete na tel. 01/36-02-826. Vsem, ki ste se že odzvali našemu povabilu, pa že zdaj iskren Bog povrni!

Z Družino v roki začenjate leto 2005; naj bo za vse blagoslovljeno, manj z gmotnimi dobrinami pa več z duhovnimi, ki prinašajo pravo srečo in notranji mir. Za te dobrine dela tudi Družina.

Bog z vami!



Družina v letu 2005

Slovenija (po pošti in pri poverjenikih) 13.000 SIT,
letalska naročnina 200 USD,
navadna 150 USD,
za Evropo 116 EUR.

NAROČAM

Vsem, ki lahko pomagate, bomo zelo hvaležni za darove v sklad za naročnike, saj posebno starejši zaradi nizkih pokojnin težko plačajo celotno naročnino, zato prispevajo le del.



Pomagajmo rojakom

Družina ima zveste bralce v Argentini, za veliko večino je tudi edina vez z domovino in posebej Cerkvijo v Sloveniji. Ker je finančni položaj naših rojakov še vedno zelo težak, mnogi odpovedujejo ali prosijo za odlog plačila, ker naročnine ne morejo plačati. Zato se obračamo na vas, drage bralke in bralci, in vas prosimo za pomoč tem našim rojakom. Hvaležni vam bomo za vsak dar, ki ga boste nakazali za pošiljanje Družine v Argentino. Lahko prevzamete tudi botrstvo tako, da nekomu v celoti plačate pošiljanje Družine. Za vse informacije in način plačevanja se lahko dogovorite po telefonu 01/36-02-826.


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh