Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z Jezusom je veselje doma

Za vas piše:
Štefka Klemen
Objava: 24. 12. 2014 / 10:28
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Z Jezusom je veselje doma

Bodimo glasniki veselja in upanja!

Foto: Jože Potrpin

Poslušam oznanilo veselja, ki prihaja z bogato pogrnjene mize božje besede za sam božični dan in praznične dni. Sprašujem se: Kaj »priganja« Boga k človeštvu, ki tako hitro krene po »svojih potih«? Kaj nagiba Boga, »da po vsej zemlji razliva svojo ljubezen«, kot oznanja bogoslužje božičnega dne? Priznam, le slutim neizmerno skrivnost božje ljubezni! Ne doumem globin tega oceana, a se jim želim odpirati! Iz dneva v dan bolj. Besede sv. Janeza »Bog je svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje« (Jn 3,16), me vedno znova vodijo v molk in strmenje!

Opazujem vpletene v sam zgodovinski dogodek in se čudim, kako božja beseda kar prekipeva, ko oznanja dogodek učlovečenja Boga. Kako je živa! Vse spravi v dogajanje. »Ljudstvo, ki hodi v temi, gleda veliko luč.« Angeli pojejo: »Slava Bogu in mir ljudem« in oznanjajo pastirjem, naj se ne bojijo, ker je rojen »Zveličar, Kristus Gospod« (Lk 2,11). Našli bodo znamenje … Bog prihaja ubog, preprost otrok. Emanuel, Bog z nami; Čudoviti svetovalec, močni Bog, Oče na veke, knez miru. Želi se srečati s človekom tam, kjer on je! Spusti se v vso njegovo resničnost.


Pastirji hitijo, da se mu poklonijo. Ko se vrnejo, Boga slavijo in hvalijo za vse, kar so slišali in videli. Marija besede ohranja in premišljuje v srcu …


Občudujem, kako je Jezus spremenil življenje svojih sodobnikov. Razmišljam, kakšno bi postalo življenje, če bi mu vsaj kristjani pustili, da spremeni naša srca. Kakšen neki bi bil naš svet, če bi v vsaki družini, v vsakem življenjskem okolju, v vsaki mestni četrti, v vsaki deželi imel vsak človek resnično možnost, da bi po nas srečal živega Jezusa.


Vstopimo v letošnji božič z Marijo. Ona naj nas uči sprejeti Jezusa v svoje življenje, v svoje srce, v neodrešene situacije našega življenja, da se bo za te božične praznike v nas rodil, rasel in se krepil ter postal središče našega življenja in delovanja.


Marija naj nas uči ljubiti Jezusa z vsem srcem, vso dušo, vsem mišljenjem in vso močjo, tako da bo vse naše življenje in delo vse bolj prežeto z njegovo božjo ljubeznijo.


Marija naj nas uči prinašati Jezusa v svojo družino, šolo, na delovno mesto, vsem, ki jih srečujemo na poti življenja, skratka v ta svet, da bo ta tudi po vsakem od nas postajal bolj božji in bolj človeški ter tako tudi bolj srečen.


Pa ne ostanimo z Jezusom samo na božični dan ali za božično-novoletne praznike. Z Jezusom naj bo vse leto z nami veselje doma!


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh