Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z novo akcijo do večjega števila krstov

Objava: 09. 06. 2009 / 08:16
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Z novo akcijo do večjega števila krstov

Paketi za novorojenčke ‘Angelček zate’

Nemška katoliška organizacija ‘Bonifacijeva mreža’ je začela z izvajanjem ‘misijonarske pobude’, s katero oglašujejo zakrament svetega krsta. Hamburški nadškof Werner Thissen je minuli četrtek ob začetku akcije mladi mamici Amandi Suarez in njenemu novorojenemu sinku Davidu Konstantinu v porodnišnici sv. Viljema osebno izrekel prisrčne čestitke in jima podelil svoj blagoslov, obenem pa izročil paket / torbo za novorojenčka s sloganom ‘Angelček zate’.

Pred tem je nadškof na tiskovni konferenci z obžalovanjem predstavil podatke, ki pravijo, da je število krstov v Nemčiji padlo s skoraj 300.000 v letu 1991 na 185.586 v letu 2007. Dejstvo, da je upad števila krstov nesorazmerno velik, nadškof pripisuje tudi dejstvu, da mladi starši pogosto niso prav blizu Cerkvi. To želijo v Nemčiji zdaj spremeniti. V nadškofiji Hamburg, na klasičnem priselitvenem območju, kjer danes živijo katoličani z vsega sveta, pa je število krstov razmeroma stabilno.

32-letna Amanda Suarez je bila ob nadškofovem obisku vidno ganjena. Sicer ne ve natančno, v katero župnijo sodi, vendar želi svojega novorojenega sinka na vsak način krstiti. Tako kot nadškof Thissen naj bi odslej mlade starše obdarovale tudi številne župnije in najrazličnejše katoliške organizacije. V paketu za novorojenčka mladi starši med drugim najdejo ‘angelsko’ zgoščenko z umirjeno glasbo, knjižico o angelih, otroško Sveto pismo, otroško majico s kratkimi rokavi in slinček z napisom ‘Dobro pazi name’, podobe z molitvami in literaturo za starše.

Zasnova paketa za novorojenčke temelji na ‘verskem nahrbtniku’, ki cilja na integracijo odraslih novokrščencev v Cerkvi. Darilo služi kot dobrodošlica, ne pa tudi kot nadomestilo za živi stik, je poudaril generalni tajnik ‘Bonifacijeve mreže’ Georg Austen. Paketi oz. torbe so le vsebinska pomoč, seveda pa je potrebno k ljudem pristopiti osebno.

Nadškof Thissen je poudaril pomen misijonarske pobude ‘Bonifacijeve mreže’ in jo označil za ‘odlično priložnost tako za Cerkev kot za družbo’. Obenem pa je z obžalovanjem ugotovil, da Nemci niso pripravljeni sprejemati večjega števila otrok. Izsledki najnovejših raziskav tudi kažejo, da vsakega dvanajstega otroka v Nemčiji ogroža revščina, vsaka druga mati samohranilka pa živi s pomočjo socialne podpore. Nadškof Thissen obžaluje tudi visoko število splavov, neenake možnosti za izobraževanje, ter zlorabo in zanemarjanje otrok, kar je v Nemčiji prisotno vsak dan.

‘S to akcijo želimo otrokom izreči brezpogojno dobrodošlico,’ je zaključil nadškof. In to naj bi odsevalo tudi v družbi.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh