Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z novo aplikacijo med vatikanske umetnine

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 20. 08. 2015 / 09:57
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Z novo aplikacijo med vatikanske umetnine

Pokrovitelji umetnosti v Vatikanskih muzejih se tehnološko osveščajo.

Glave pokonci, navdušenci nad umetnostjo in kulturo: na voljo je nova aplikacija za pametne telefone, ki vas lahko popelje med vatikanske umetnine.



Kot je poročal The Washington Post, so pokrovitelji umetnosti v Vatikanskih muzejih izdali brezplačno aplikacijo v angleškem jeziku po imenu »Patrum«, s pomočjo katere si lahko uporabniki ogledajo številna dela v Vatikanskih muzejih. Vsako delo je predstavljeno s kratkim opisom, v povezavi z drugimi članki, uporabniki aplikacije pa se lahko preko komentarjev in klepetalnice vključijo v pogovor.

Uporabniki lahko poosebijo svoj profil z izbiro svoje najljubše vatikanske umetnine in se povežejo s posamezniki, ki jim je všeč ista stvaritev.

Ustvarjalci »Patruma« pojasnjujejo, da namen aplikacije ni poskrbeti za virtualne oglede Vatikanskih muzejev, ampak spodbuditi večje poznavanje in priljubljenost posameznih umetnin.

Poleg tega pa aplikacija predstavlja nov način, kako ljubitelje in pokrovitelje umetnosti spodbuditi k pomoči za obnovo posameznih del. Cilji zbiranja dobrodelnih sredstev za posamezne obnove so nakazani poleg samih del in njihovih opisov, s čimer naj bi spodbudili in olajšali prostovoljne darove.

Če bi denimo želeli prispevati k obnovi mašnih oblačil papeža Klemena VII., lahko za pokritje vseh stroškov darujete 191.750 ameriških dolarjev …

Vir: www.aleteia.org
Foto: Aleteia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh