Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z ultrazvokom ‘Za Življenje’!

Objava: 21. 05. 2009 / 08:10
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Z ultrazvokom ‘Za Življenje’!

Zakonsko predpisan ultrazvok nosečnic pomaga pri odločitvi za sprejem otroka

Nekateri zdravniki in člani gibanja ‘Za Življenje’ so prepričani, da Američani zaradi ultrazvočne tehnologije postajajo vedno večji zagovorniki življenja. V zvezni državi Nebraska zakonodajalci trenutno razmišljajo o novem predlogu zakona o splavu, v katerem bi predpisali obvezen ultrazvočni pregled za vsako nosečnico, ki razmišlja o tem, da bi splavila svojega nerojenega otroka. S tem bi se Nebraska pridružila mnogim ameriškim zveznim državam, kjer je ultrazvok pred posegom že obvezen.

V nedavni anketi se je prvikrat več kot polovica Američanov (51%) izrekla za podporo življenju, ta sprememba pa je nekatere zagovornike življenja pripeljala do sklepa, da je k temu pripomogla prav uporaba ultrazvočne tehnologije. Ultrazvočna slika, ki je bila nekdaj zelo nejasna in zrnata, zdaj pokaže jasno in razločno podobo otroka v maternici in po raziskavah nekaterih zdravnikov se visok odstotek žensk, ki so nameravale otroka splaviti, po ultrazvočnem pregledu premisli.

Zagovorniki splava pa menijo, da zdravniki ultrazvočno tehnologijo uporabljajo za to, da bi v ženskah, ki se odločijo za splav, zbudili krivdo. Po njihovem mnenju ženska ne bi smela biti prisiljena, da si ultrazvočne slike tudi ogleda.

Zakonodaja sicer zahteva, da ob ultrazvočnem pregledu zdravnik nosečnici posreduje neposredne informacije o tem, kaj slika prikazuje, opiše velikost nerojenega otroka, njegov srčni utrip, ter razvoj notranjih in zunanjih organov, če so ob pregledu dovolj dobro vidni.

Ne zdravnik ne pacientka pa nista kazensko odgovorna, če si ženska ultrazvočne slike ne želi ogledati.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh