Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za čim številnejše družine

Za vas piše:
K. C.
Objava: 20. 04. 2015 / 12:43
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Za čim številnejše družine

Dobrodelna ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, je v Šentjakobu ob Savi pripravila tradicionalno spomladansko srečanje.

Dobrodelna ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, je pripravila v Šentjakobu ob Savi tradicionalno spomladansko srečanje. Namenjeno je druženju, izmenjavi izkušenj in predavanjem za starše. Srečanje se je začelo s tisočo oddajo Sobotna iskrica Radia Ognjišče, popoldne pa so se otroci zabavali ob različnih družabnih dejavnostih.



V oddaji Sobotna iskrica so nastopile tudi družine njihovega sklada, po oddaji pa je sledila maša. Popoldne so dekleta od 10. do 15. leta starosti gradila pravo montažno hišo z vso napeljavo, fantje so se pomerili v nogometu, mlajši otroci pa so v skupinah izdelovali hiške iz različnih materialov.

Starši in drugi odrasli so v tem času lahko prisluhnili predavanju logopedinje Simone Levc in specialnega pedagoga Marka Juhanta o vzgoji otrok. Posebnost srečanja je tudi tako imenovana bolšja tržnica, na kateri si družine med seboj izmenjajo stvari, ki so jih prinesle s seboj, sklad pa jim podari, kar so prispevali donatorji. Letos je katoliški mesečnik Ognjišče vsaki družini podaril eno od svojih knjig.



Ustanova Anin sklad si že 17 let prizadeva pomagati družinam z več otroki pri premagovanju težav. Pomoč med drugim obsega svetovanja, iskanje zaposlitev in urejanje zadev s področja socialno-varstvenih pravic. Pripravlja tudi druženja z družinami, poleg spomladanskega v Šentjakobu ob Savi še poletnega v Dolenjskih Toplicah. Ker si večina družin ne more privoščiti dopusta, so takšna druženja zanje eden prijetnejših trenutkov, so zapisali v Aninem skladu.

V skladu si med drugim prizadevajo tudi, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale ter da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja, še piše v sporočilu.

Povzeto po STA, foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Knjiga meseca januarja
Klic k usmiljenju
Duhovna rast
23,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh