Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za edinost in vero

Objava: 14. 08. 2012 / 08:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Za edinost in vero

Nadškofovo povabilo k romanju, nočnemu bdenju in molitvi za nadškofijo ob velikem šmarnu.

Ljubljanski nadškof in metropolit msgr. dr. Anton Stres ob letošnjem prazniku Marijinega vnebovzetja slovenske duhovnike in vernike nagovarja s posebnim povabilom:

Dragi duhovniki in verniki!

Naša nadškofija obhaja letos jubilejno leto ob 550-letnici svoje ustanovitve pod geslom »Za pomnožitev vere«, kakor je zapisal papež Pij II. v ustanovni listini 6. septembra 1462. Po arhidiakonatih ste v postnem času poromali v našo stolnico. Takrat smo poglobili svoje versko znanje in povezanost v občestvu Cerkve. V stolnico smo na binkošti sprejeli relikvije našega prvega uradno razglašenega mučenca bl. Alojzija Grozdeta, ki je prav v Ljubljani oblikoval svojo vero in pogled na svet. Vsem se zahvaljujem za navzočnost in lepo sodelovanje.

Tudi praznik Marijinega vnebovzetja bomo letos po naših romarskih in drugih Marijinih cerkvah tako kot vedno slovesno obhajali. Že sedaj vas posebej prisrčno vabim na te kraje milosti. Na Brezjah je naše narodno svetišče Marije Pomagaj, ki se pripravlja na praznovanje 200-letnice milostne podobe. Ob njem pa so še druga svetišča, kjer so naši predniki poglabljali vero. Preizkušnje, ki jih doživljamo v zadnjih dneh, nas namreč morajo še bolj povezati z Bogom in med seboj v občestvu »ene, svete katoliške in apostolske Cerkve«.

Zato vas letos še posebej goreče vabim, da se na vigilijo, predvečer in v noči na veliki šmaren duhovniki in verniki naše nadškofije povežemo v skupni molitvi in nočnem bdenju za blagoslov v naši krajevni Cerkvi. Marijo, Mater Cerkve prosimo, naj izprosi naši Cerkvi notranji mir, edinost in trdno vero. Molitvene ure in bdenja pred Najsvetejšim naj izrecno vsebujejo prošnje za krajevnega škofa, duhovnike in vernike, posebej za naše družine in nove duhovne poklice. Oblikujejo naj jih posamezniki in molitvene skupine v župnijah. Zagotovo povsod zmolite tudi posebno molitev za nadškofijo.

Z Marijino priprošnjo in njenim posredovanjem bo naša molitev dosegla pravi namen. Ne dopustimo, da nas viharji, ki premetavajo našo krajevno Cerkev, oddaljijo od Boga in njegove Cerkve. Obudimo pa tudi zvestobo in povezanost s svetim očetom Benediktom XVI., kar so naši predniki posebej negovali. V tem nas spodbuja zgled božjega služabnika nadškofa Antona Vovka, ki se mu posebej priporočimo.

msgr. dr. Anton Stres
ljubljanski nadškof

Povabilo nadškofa Stresa povzemamo po spletni strani ljubljanske nadškofije.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh