Zapri
Iskanje

Za nas gre

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 07. 01. 2022 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2022 / 14:26
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Za nas gre

Za nas gre
Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal
Letošnje leto bo »super volilno«. Poleg poslancev v parlament bomo volili še predsednika države in župane oziroma občinske svete.

Če začnemo od zadaj, je z župani najmanj težav. Vemo, da jih volimo zaradi sebe. Nekateri župani so ogromno naredili za svoje občine. So tudi taki, kot je ljubljanski, ki z zunanjim bliščem skriva oblast kriminala.

Glede predsednika republike moramo obžalovati, da dosedanji, ki je najboljši od vseh, kar smo jih imeli v Sloveniji, ne more ponoviti mandata. Seveda so lahko boljši, bati pa se je slabših. 

Trudil se je, nikogar ni žalil. Sovražili so ga oni, ki hočejo imeti razdvojen narod in državo. Spomnimo se ubogega Türka. Čim je odprl usta ali se obrnil okoli, so bile neumnosti in žalitve. Ker bodo volitve proti koncu leta, se še ni pojavil noben kandidat.

Slovenija še ni tisto, kar smo od nje pričakovali.  

Ključne bodo parlamentarne volitve. Njihov temeljni problem je nizka udeležba. Številni ne razumejo, da Slovenije nimamo zaradi Pučnika, Peterleta ali Janše, ampak zaradi sebe. Je last nas vseh in vsi smo zanjo odgovorni. 

Kakor si bomo postlali, tako bomo ležali. Nismo mi zaradi politikov, zato ne moremo voliti novih obrazov, ampak so oni zaradi nas. Dati zaupanje neznanim in nepreverjenim je dokaz nezrelosti in neodgovornosti. 

Svoje usode ne moreš zaupati nekomu zgolj zato, ker bere pri maši ali pripoveduje smešnice. Ko pa je prva nevarnost, pobegne! In bi bolezen, zaradi katere je umrlo že 6000 ljudi, zdravil s prezračevanjem.

Letošnje volitve bodo ključne za našo prihodnost.

Ob koncu stare Jugoslavije ljudje niti kruha niso imeli. Ob koncu Titove ni bilo bencina, praška, plenic, kave, zdravil, bili pa so par-nepar, redukcije elektrike … 

Plača je bila ob koncu meseca vredna le še pol toliko kot ob začetku. Sanje so bile kvečjemu slovenska država, kjer bomo sami odgovarjali zanjo, ne pa sanjsko življenje v njej.

Slovenija še ni tisto, kar smo od nje pričakovali. Kljub temu živimo bistveno bolje kot v nekdanji Jugoslaviji. Poglejmo v nekdanje republike! 

Glavni problem sta sodstvo, tožilstvo in pomanjkanje stanovanj za mlade. Probleme starejših je ta vlada začela reševati. To je nujno nadaljevati! Vidimo, kdo je proti. Tudi proti cestam in gospodarskemu napredku. Samo na »lahkokruharje« mislijo, ki živijo od tujega dela.

Letošnje volitve bodo ključne za našo prihodnost. Od nas je odvisno, ali bodo vladali nergači, ki skrbijo zase in za lažno podobo komunizma, ali tisti, ki skrbijo za Slovenijo! Vzemimo prihodnost v svoje roke kot pred tridesetimi leti!


Prispevek je bil najprej objavljen v tedniku Družina (1/2022). 

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
42,00€ Poglej izdelek: Lambert Ehrlich - Prerok slovenskega naroda
Nalaganje
Nazaj na vrh