Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za olimpijce v Londonu bo poskrbljeno tudi na področju duhovne oskrbe

Objava: 12. 07. 2012 / 13:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Za olimpijce v Londonu bo poskrbljeno tudi na področju duhovne oskrbe

Versko središče v olimpijski vasi nudi medversko duhovno oskrbo za športnike in funkcionarje.

Za več kot deset tisoč športnikov z vsega sveta, ki se bodo od 27. julija dalje v Londonu borili za olimpijske medalje, bo poskrbljeno tudi na področju duhovne oskrbe. V olimpijski vasi je tamkajšnji pripravljalni odbor uredil posebno medversko duhovno središče z lastnimi bogoslužnimi prostori za pet največjih svetovnih religij – krščanstvo, islam, judovstvo, hinduizem in budizem. Okoli dvesto duhovnikov iz različnih verskih skupnosti bo tam skrbelo za športnike in funkcionarje. Versko središče bo v času olimpijskih iger seveda na voljo tudi na tisoče sodelavcem iz organizacijskih odborov in medijskim predstavnikom.

Nekatere narodne ekipe kljub omenjeni ponudbi ničesar ne prepuščajo naključju, zato jih bodo pri potovanju v Veliko Britanijo spremljali tudi njihovi ‘olimpijski duhovniki’. Ti bodo po potrebi priskočili na pomoč svojim kolegom v olimpijski vasi.

Prepoznavno znamenje duhovnikov v olimpijski vasi bodo prepustnice in priponke z besedo ‘Faith’ (vera), podobo globusa in logotipom olimpijskih in paraolimpijskih iger. Osnutka s simboli skupno devetih veroizpovedi, ki bodo prisotne na letošnjih olimpijskih igrah, niso sprejeli vsi verski predstavniki, so že pred časom pojasnili člani britanskega pripravljalnega odbora.

Poseben izziv tokratne olimpijske igre v Londonu prinašajo številnim muslimanskim udeležencem. Tekme se bodo namreč vrstile ravno v času islamskega postnega meseca ramadana, v katerem naj bi se muslimani med sončnim vzhodom in zahodom odpovedali tako hrani kot pijači.

Olimpijski pripravljalni odbor za verske usluge, ki ga vodi anglikanski duhovnik Duncan Green, je zato uredil dnevno ‘prekinitev posta’ za vse sodelujoče islamske športnike. Živila, ki so v skladu z islamskmi predpisi, bodo tekmovalcem na voljo štiriindvajset ur na dan. Na izrecno željo bodo na voljo tudi posebni prehrambeni paketi, ki jih bodo športniki lahko zaužili pred sončnim vzhodom.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/289B546E68551985C12579F80037CAC7?OpenDocument

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh