Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za peticijo proti splavu preko 30.000 podpisov

Objava: 03. 07. 2009 / 07:15
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Za peticijo proti splavu preko 30.000 podpisov

V Španiji tudi ženske nasprotujejo predvideni liberalizaciji zakona o splavu

Organizacija ‘Ženske proti splavu’ iz Španije je zbrala preko 30.000 podpisov, s katerimi nasprotujejo vladnemu predlogu za liberalizacijo zakona o splavu. Peticijo, ki se je začela med priljubljeno špansko pogovorno radijsko oddajo ‘Popoldnevi s Kristino’, podpirajo številni znani politiki in druge figure iz španskega javnega življenja, med njimi je tudi pevka flamenka Nina Pastori.

Voditeljica radijske oddaje, Cristina Lopez Schlichting, je povedala, da v Španiji veliko število žensk nasprotuje splavu in tudi one imajo pravico, da se zasliši njihov glas. Po njenih besedah je ‘dolžnost vsake dostojne družbe, da zaščiti pravico do življenja’.

Lopezova je izrazila kritiko vladi, ki skuša prikriti posledice splava. Njen predlog je, da bi o postabortivnem sindromu spregovorili v javnosti, saj ‘umor otroka lahko za vedno ostane v materinem srcu’.

Peticija poudarja, da je ‘človeško življenje pravica in dobrina, ki jo je potrebno zaščititi od spočetja, in vsako človeško bitje, ne glede na starost, mora biti polno zaščiteno s strani države in njenih zakonov’. V njej je tudi zapisano, da je materinstvo ‘osnovna pravica’ in da je država socialno in politično odgovorna, da to pravico izenači s pravico do ohranitve delovnega mesta in pravico do svobodne izbire življenjskega sloga’.

‘Splav je neetično in pravno nesprejemljivo dejanje, ne le zato, ker izniči nemočno človeško bitje, ampak tudi zato, ker pomeni nasilje nad dostojanstvom ženske. S tem manifestom se izrecno odrekamo ‘pravici do splava’, ki nam jo drugi želijo zagotoviti’, še piše v peticiji.

Več informacij o peticiji (v španskem jeziku) lahko najdete na naslovu:

http://www.mujerescontraelaborto.com/

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh