Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Za pobijanje nedolžnih ni opravičila«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 11. 2016 / 08:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Za pobijanje nedolžnih ni opravičila«

Papež je sprejel patriarha vzhodne asirske Cerkve.

Papež Frančišek se je včeraj v Vatikanu srečal z Mar Gewargisom III., katolikosom patriarhom vzhodne asirske Cerkve in se med srečanjem zahvalil Bogu za »bratske vezi« med njima ter »uspešne korake« na poti proti okrepljenemu dialogu med Cerkvama. Po zasebnem srečanju sta se papež in patriarh združila v skupni molitvi v kapeli Odrešenikove Matere.



Papež je v nagovoru izrekel ostro kritiko neprestanega nasilja v Iraku in Siriji ter dodal, da nič na svetu ne more upravičiti pobijanja nedolžnih ljudi, še posebej otrok. Sveti oče je Gospoda prosil za »dar miru« in dejal, da je »globoko ogorčen nad tem, kar se še kar naprej dogaja na Bližnjem Vzhodu, posebej v Iraku in Siriji«.

»Na sto tisoče nedolžnih otrok, žena in mož se iz dneva v dan sooča s strašanskim nasiljem krvavega spora, ki ga nič na tem svetu ne more upravičiti ali dopustiti«, je pojasnil papež. V Iraku in Siriji, je nadaljeval, so naši krščanski bratje in sestre, pa tudi številne druge verske manjšine, žal vajeni trpljenja ob vsakodnevnih težkih preizkušnjah. Sredi tolikšne bolečine, za katero si papež močno želi, da bi se končno zaključila, pa vidimo kristjane, ki stopajo po poti križa in ponižno sledijo Jezusovim stopinjam.

Svetega očeta in vse zbrane je nagovoril tudi Mar Gewargis III., ki je dejal, da je njuno srečanje »vir duhovne radosti in spodbude« kristjanom v Iraku in Siriji »sredi njihovega trpljenja in bolečine, ki jih združuje v trpljenju in bolečini Jezusa Kristusa«. Njihovo trpljenje, ki ga povzročajo »težke in zapletene okoliščine, v katerih živijo«, je mnoge med njimi prisililo, da so zapustili domovino svojih prednikov.

»V teh deželah so korenine človeške civilizacije in prvih krščanskih Cerkva, katerih luč je sijala na te ljudi v drugi polovici prvega stoletja, z misijonarsko dejavnostjo blagoslovljenih Gospodovih apostolov«, je dejal patriarh. Sredi vsega trpljenja, je pojasnil, pa starodavna občestva na vzhodu na splošno, predvsem pa njihova asirska krščanska skupnost, še naprej pričujejo Kristusov evangelij, četudi so primorani svoje pričevanje plačati s krvjo.

Vir: CNA / RV
Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh