Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za vzgojo krščanskih vrednot

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 27. 05. 2016 / 10:47
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Za vzgojo krščanskih vrednot

Spletna kampanja v pomoč krščanskim družinam na Bližnjem Vzhodu.

Človekoljubna organizacija Open Doors na svoji spletni strani predstavlja kampanjo, katere namen je podpora krščanskim staršem na Bližnjem Vzhodu, ki želijo svoje otroke vzgajati v skladu s svetopisemskimi vrednotami. Kampanja se je pričela 15. maja in bo trajala do konca meseca, uporabnikom pa je dostopna preko nekaterih arabskih spletnih strani in družbenih omrežij.



Kot pojasnjuje Faruk, oče mlade družine, ki sodeluje v kampanji, so kristjani na Bližnjem Vzhodu povsod v manjšini, otroci pa so v obdobju odraščanja v zunanjem okolju vedno izpostavljeni vrednotam, ki ne temeljijo na krščanski veri.

Kampanja vsebuje zmes spletnega svetovanja in učnih ur za starše na Bližnjem Vzhodu in v severni Afriki. Čeprav družba precej prispeva pri posredovanju vrednot, ki niso v skladu s krščansko vero, pa še večjo vlogo pri oblikovanju vere najmlajših igra izobraževalni sistem.

»Številni krščanski starši si ne morejo privoščiti, da bi svoje otroke poslali v zasebne krščanske šole, zato jih vpisujejo v brezplačne javne šole, ki nudijo izobrazbo, utemeljeno na islamu. Po vsem Bližnjem Vzhodu se arabščina poučuje na osnovi verskih besedil; otroci obiskujejo učne ure iz Korana, odraščajo pa v povsem nekrščanskem vzdušju. Izobraževanje povzroča največ glavobolov krščanskim staršem v arabskem svetu«, pojasnjuje Faruk.

Predstavniki človekoljubne organizacije Open Doors zato prosijo vse kristjane po svetu, naj molijo za kakovost učnih ur v spletnem programu, za Božji navdih vsem tistim, ki ta program ustvarjajo, predvsem pa za starše, ki si prizadevajo za vzgojo svojih otrok na svetopisemskih temeljih.

Vir: www.opendoorsusa.org
Foto: Open Doors

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Nilski dragulj
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh