Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začel se je Teden Karitas 2017

Za vas piše:
K. C.
Objava: 10. 11. 2017 / 10:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Začel se je Teden Karitas 2017

Teden Karitas bo spremljal slogan Kje sem doma?. Razni dogodki so se začeli že 12. novembra.
Letošnji Teden Karitas bo od ponedeljka, 27. novembra, do nedelje, 3. decembra, na lokalni ravni pa so se koncerti, delavnice in podobni dogodki začeli že 12. novembra. Celoten seznam dogodkov najdete na spletni strani Slovenske karitas.

Teden Karitas bo spremljal slogan Kje sem doma?. Z njim želijo pri Slovenski karitas spodbuditi razmislek o domu. »Kjer je naše srce, tam se počutimo doma. Kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom,« je v sporočilu zapisal Imre Jerebic, generalni tajnik Slovenske karitas.

Poudaril je, da je številne slovenske družine v stiski potrebujejo toplino doma. »Največ, kar jim lahko poklonimo je sprejetost, razumevanje in varnost. In prav na tak način poskušamo sodelavci Karitas graditi dom za družine v stiski. Skupaj s toplino besed pa Karitas lahko pomagajo ranljivim družinam le z darovi.«

Na dobrodelnem koncertu Klic dobrote, ki bo v sredo, 29. novembra, ob 20. uri v dvorani Golovec v Celju, in tudi na različnih lokalnih dogodkih in manjših koncertih bodo zbirali sredstva za več kot 20.000 družin v stiski, ki potrebujejo pomoč zaradi brezposelnosti, bolezni, hujših nesreč ter prenizkih in nerednih dohodkov. Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 457 župnijskih Karitas, kjer se vse leto 11.000 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Prostovoljci in sodelavci Karitas bodo v sredo, 29. novembra, romali na Slomškovo Ponikvo, kjer bo mašo daroval predsednik Slovenske karitas, nadškof Alojzij Cvikl.

Teden Karitas se bo končal z Nedeljo Karitas, 3. decembra, ko bodo po vseh župnijah različna praznovanja.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh